keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Pieniä projekteja pihalla ja talossa

Puuvajan edustan siistimiseksi mietin jotain nopeaa ja edullista ratkaisua. Näin jossain kuvan puukiekoista tehdystä pihapolusta ja ajattelin, että kyllä niistä "laatoituksenkin" saa. Ja saihan niistä, väliin paremman materiaalin puutteessa laitoin perinnekatetta, kelon sävyistä. Oletan, että nuo kiekotkin harmaantuvat kauniisti ajan myötä. Kiitokset Murulle kiekkojen sahaamisesta ja toimittamisesta :) Toiselle reunalle istutin muutaman kotkansiipi-karkulaisen ja kasvaa siellä myös alasleikattu syreeni, jonka annan nousta takaisin vajan kulmalle. Se näyttää varmaan kivalta vajan vihreän värin rinnalla (vaja ei muuten oikeasti ole tuollainen mintunvihreä, kuva jotenkin vääristää, vaan enemmänkin tummemman vihreä).
 

Montaa kuvaa en saanut otettua, koska projektin lopuksi nakkasin painavan korin puupinon päälle, josta lähti äkäinen ampiaisparvi liikkeelle :( Olivat tehneet pesän sinne lautojen/halkojen väliin :(


Paikalliselta kierrätyskeskukselta tarttui mukaan pari vanhaa puutuolia ajatuksella "näitä tarvitsee aina".


Toiseen ehdin jo uusimaan päällisen Greengaten astiapyyhkeestä :D Kangas on riittävän tukevaa ja vahvaa tuolinpäälliseksi, luulisin ainakin. Tuolin omi tyttö, joka eläinrakkaana ihastui tuohon tirpuseen...Yksi ilta kyllästyin katselemaan tätä epämääräistä seinää, joka näkyy makuuhuoneestani. Tämä seinä on sellaisessa aulamaisessa läpikulkutilassa, joka on aika lailla hukkatilaa ja kuitenkin melkoisen suuri. Olen koittanut keksiä, miten saisin siitä paremman hyödyn esim työ- tai vierashuoneena. Pari ideaa minulla onkin jo hautumassa, tarvitsisin vaan vähän apua niiden toteuttamiseen :) Tilasin tähän aulatilaan myös tapetit, keltaista Kiurujen yötä. Joudun sitä odottelemaan vaan pari viikkoa, kun oli Pihlgren-Ritolan tehtaalta loppu. Uusi erä tulossa... ei millään malttais oottaa, mutta se on nyt pakko :)

Ennen...

Tässä on siis vanhat haltexit ensin sutattu remonttitasoitteella tekstuuripinnan aikaan saamiseksi (oli muuten hauska kokeilu lasten kanssa, sotkettiin tasoitetta käsin seinään :) ja sitten maalattu hiilenharmaalla. Mutta kun tämä vaan ei ollut mun juttu. Sitä paitsi tuo tasoite halkeili, kun osa seinästä on lastulevyä, osa haltexia.

ja jälkeen :)

Niinpä revittiin levyt pois ja maalasin alta paljastuneen raakalaudoituksen. Lattia oottaa kuumeisesti uusintaa, en tiedä  mitään kaameampaa näkyä  kun tuo vanha muovimatto :( Likainen, maalitahrainen hirvitys. Kunpa pääsisin siitä pian eroon ja saisin sen korvatuksi valkealla lankkulattialla.


Minulla oli tästä kulmasta ihan erilainen visio kylläkin. Keltaiset kiurut silmissäni suunnittelin, että laitan tähän valkeaksi maalatun arkkupöydän, jonka päälle kasaan ihanat vanhat värikkäät täkkini. Ja sen viereen toinen noista tuoleista. Mutta sitten siirsinkin siihen tuon ootratun klaffin (koska en jaksanut arkkua roudata yläkertaan). Ja sen myötä sitten vain poimin muutamia juttuja, jotka tuntuivat vaativan paikkaansa tuosta seinältä klaffin kaverina. Tein eilen myös tuon taulun, joka on risunkaatopaikalta löydetty ja pelastettu vanha ikkuna, jonka alle laitoin siskolta saadut jämätapetit :) Lisäksi seinällä on ystävältä saatu vanha peili, Rodokselta tuotu ikoni Pyhästä Yrjänästä sekä isoukkini Juhon tekemä puinen kaunis ja kaiverrettu työkalu, jonka käyttötarkoitus on kyllä minulle tuntematon. Ja "Do not disturb" -kyltti ;)


Kierrätyskeskukselta otin myös tämän lampun juuri tätä tilaa ajatellen. Tosin mielessä oli silloin se toinen visio, värikkäämmästä sisustuksesta, johon tämä englantilaisen runsaalla kukkakankaalla päällystetty lamppu olisi sopinut. Mutta olkoon nyt silti siinä. Oli ihanaa ylipäätään saada tähän kohtaan lamppu, kiitos siitä M:lle, aiemmin tämä on ollut sellainen hämärä aulatila. Listathan sieltä tietysti puuttuu, kuinkas muuten... No, sisko on jo luvannut tulla kaveriksi listoittamaan :)


Semmoisia, ootan kyllä innolla, että saan tehtyä tästä yhden ylimääräisen huoneen. Toisaalta, se projekti voi tarkoittaa tuon lautaseinän kaatamista, jotta saadaan huoneeseen ikkuna. Tuon seinän takana on siis pitkä sivuvintti, josta joutaisi kyllä osan purkaa, koska se on sellaisenaan aika hankala varastotila. Siellä on myös jo valmiina pieni söpö sivuikkuna, jonka tahtoisin esiin... Joten voi olla, että tämä on lyhytaikainen ilo, joskin otan ehkä sitten jostain toisesta kohtaa esiin tuota raakalautaa, jotenkin pidän siitä niin paljon.

6 kommenttia:

 1. Tuo mysteeriesine voisi olla kaulauslauta.


  T.Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, googlaamalla tuli vastaan juuri samanmallisia puisia kaiverruksin koristeltuja juttuja :)

   Poista
 2. http://www.kotipolku.com/keskustelu/yleinen+keskustelu/haemme+sivuston+aiheeseen+sopivia+blogeja%21-9.html

  :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo taulu, missä noita kaupunkien nimiä!!!

  Tosi nätti tuli tuosta tuolista.
  Mulla olis kans muutama vanha tuoli, jotka pitäis maalata ja laittaa uusi päällinen.

  VastaaPoista
 4. Joku niissä tuoleissa on :D Tunnistin ajatuksesi.

  VastaaPoista
 5. Pidin todella tuosta tuolista. Sen ilme oli todella kaunis.

  VastaaPoista