sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vanha Porvoo

Meillä tuli tänä viikonloppuna tilaisuus yhdistää työ- ja huvimatka, kun minulla oli perjantaina työn takia meno Helsinkiin ja mies oli sopivasti lomalla ja lähti mukaani. Olimme yhden yön hotellissa, aamulla kävimme shoppailemassa, tosin se reissu jäi lyhyeksi, kun totesimme taas, että shoppailu ei ole meidän juttu - vajaan tunnin jaksettiin. Saldona oli yksi tunika ja yksi saippuapullo :D
 

Helsingistä ajoimme sitten Porvooseen, jossa en ollut ennen käynyt. Halusimme tutustua viehättävään Vanhaan Porvooseen, jonka asemakaava on keskiajalta. Värikkäät talot ovat rinteessä kirkon juurella suloisesti sikin sokin. Porvoo on yksi kuudesta Suomen keskiaikaisesta kaupungista. Muut olivat Turku, Viipuri, Naantali, Rauma ja Ulvila. Turku ja Naantali ovat minulle ennestäänkin tuttuja ja ihania kohteita, mutta kesällä voisi ehkä tehdä retken Raumalle, jossa en ole myöskään käynyt.

,


Useasti poltettu Porvoon vanha kirkko edustaa 1400-luvun myöhäisgotiikkaa.


Kurkistimme sisäänkin hiljaiseen kirkkoon, joka oli todella kaunis.Silmiin pisti tämä yksisarvinen, joka on ollut puhtauden ja Kristuksen symboli. Tällaista kuvaa ei odota kirkossa näkevänsä, mutta se oli kiehtovan kaunis. Piti vähän googlailla, että miksi yksisarvinen koristaa kirkon seinää.

 
  Ulkona oli hyytävän kova kylmä tuuli auringosta huolimatta. Onneksi erään kahvilan seinustalla tarkeni juoda terassikahvit kuitenkin tuulensuojassa! Ihana lomatunnelma! Tänne pitäisi tulla kesälläkin!


Vanhan Porvoon Linnamäki jäi nyt valloittamatta kovan tuulen ja huonosti valittujen vaatteiden takia. Siellä sijaitsee yksi Suomen muinaislinnoituksista sekä rautakautinen kalmisto.
Perjantai-iltana olin mukana Teollisuuslakimiesten yhdistyksen 60-vuotisgaalassa. Mahduin juuri ja juuri iltapukuuni, rv 18+1 :D

Olipa kiva ja piristävä viikonloppu kertakaikkiaan :) Toivottavasti sää jatkuu edelleen keväisenä ja aurinkoisena!

4 kommenttia:

 1. Tuo vanha Porvoo on uskomattoman kaunis. Kerran olen tosin vain käynyt, mutta aion mennä ehdottomasti uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Tuttu paikka! Hieno kuvasarja sieltä!

  VastaaPoista
 3. Vanha Porvoo on ihana paikka. Kauniita kuvia olet ottanut.
  Onnellista vauvan odotusta! :)

  VastaaPoista