maanantai 6. heinäkuuta 2015

Geokätköilyä erämaalaguunilla

Lauantaina maalattiin taloa - kuvat jäi ottamatta, paitsi kännykällä räpsin jotain. Täytyypä muistaa ottaa tänään kuvia, noin 2/4 talosta maalattu :) Tulee muuten tosi kiva ja aika totaalinen muutos entiseen :)
 
Sunnuntaina kuitenkin aamusta tuntui, että vaikka töitä olisi ollut vaikka kuinka (esim kanilan uusien häkkien rakennus, Pajulan lattiarempan jatkaminen, talonmaalauksen jatkaminen, puuhommia, nurmikon ajamista ym ym ym), olisi järkevää käyttää harvinainen aurinkoinen päivä tehden jotain kivaa lasten kanssa, joiden loma on jo puolivälissä. Kesä tuntuu hurahtavan jotenkin huomaamatta ohi, kun koko ajan vain oottelee niitä kesäisempiä säitä... pari päivää riitti lämpöä viikonloppuna, mutta paluu viileyteen oli masentavaa :(
 
Mietimme, että lähdemmekö Kolille, vai Savonlinnaan katsomaan Olavinlinnaa vai Kiteen eläinpuistoon, mutta lopulta päädyimme lähtemään etsimään ekaa kertaa geokätköjä - tästä oli puhuttu jo pitkään. Latasimme puhelimeen Geocaching Live-sovelluksen ja suuntasimme erääseen jännittävään paikkaan, jossa olin käynyt kerran aiemmin siskoni kanssa. Tämä Syrjän avolouhos, jota nimitetään laguuniksi, sijaitsee Kangaslammilla. Se on vanha avolouhos, jonne pohjavesi on noussut muodostaen kauniin ja kirkkaan turkoosiin vivahtavan lammen. Ilmeisesti sieltä on aikanaan louhittu lähellä kulkevan junaradan rakentamiseen tarvittavaa kiviainesta. Nyt se on mm sukeltajien suosiossa ja myös uimapaikkana, joskaan en suosittelisi hyppäämään kallioilta, näyttivät sen verran irtonaisilta osa kivistä ja kun ei tiedä, mitä tuolla pohjassakaan on. Hui!
 

Männyssä roikkui liina, ilmeisesti tuosta kiveltä on hypitty veteen ja kiivetty liinaa myöten takaisin jyrkänteelle. Vaarallista touhua...


Kätkö oli louhoslammen toisessa päässä, kun mistä saavuimme louhokselle. Sitä kiersi pieni polku, jota lähdimme kulkemaan.Hyvin jaksoin minäkin masuni kanssa tuonne kiivetä, raskausviikkoja jo 34 :)Ja löytyihän se kätkökin :)


Takaisin paikalleen seuraavia geokätköilijöitä varten...Pitkä matka alas... aika hurjan näköistä!Paluumatkalla kävimme etsimässä vielä toisenkin geokätkön. Poika totesi, että oli loman paras päivä :) Varmasti tämä harrastus saa jatkoa, täällä päinkin noita kätköjä näyttää löytyvän mukavasti. Ja suunnitelmissa on tehdä myös oma kätkö! Paikkakin on jo tiedossa :)

2 kommenttia: