perjantai 2. lokakuuta 2015

Syysmyrskyä odotellessa

Tänään olemme valmistautuneet syysmyrskyn tuloon purkamalla trampoliinin, ottamalla pienimmät kanit jo talliin suojaan, tarkistamalla, että kotivara on kunnossa, kynttilät tulitikut ja taskulamput on paikoillaan, kantamalla puut ja vedet valmiiksi saunaan ja tuomalla puita myös pönttöuunin lämmitystä varten - onhan se etenkin lapsista kivaa sähkökatkon sattuessa paistaa pönttöuunissa makkaraa ja paahtaa vaahtokarkkeja!

Alkusyksystä löysin pirteän oranssin vanhan keinutuolin takakonttikirppikseltä. Ajattelin, että siinä on mukava kiikutella vauvan kanssa. Miehen mielestä väri oli kyllä kamala, mutta lupasin, että se voidaan maalata. Mies sanoi hioneensa ja maalanneena kerran yhden kiikkutuolin eikä aio koskaan enää tehdä sitä uudelleen :) joten tuoli jää mummolan oranssiksi.Meillä on keittiön laatikossa aina kynttilöitä, tulitikkuja ja taskulamppu (dynamolla toimiva, jossa myös radio) aina valmiina, jos sähkökatko iskee.


Kellarin kotivara ei ole aivan parhaimmillaan, kun nyt äitiyslomalla en raaski kauheasti aina hamstrata, mutta kyllä siellä aina sen verran on, että toimeen tullaan jonkin aikaa, jos joku hätä iskisi tai vaikka sähkökatko sulkisi kaupat tms.Kellarissa on varastossa lisää kynttilöitä ja myrskylyhty ja lamppuöljyä ja puhtaita vesikanistereita sitä varten, jos tarvitsee ottaa vettä varastoon. Pesuvesi ei ole meille ongelma, sen saamme kaivosta ja ulkosauna lämpiää puilla (tänäänkin). Kaivovesi on kirkasta ja olisi varmaan juomakelpoista, mutta emme ole sitä testanneet aikoihin emmekä kunnolla pesseet, joten emme sitä yleensä käytä juomavetenä enää - lapsuudessani mummi ja ukki kyllä käyttivät ja hyvää se oli. On meillä kyllä kotivarassamme myös paketillinen vedenpuhdistustabletteja...


Pönttöuuni on oivallinen kaveri sähkökatkoissa ja muutenkin :)


Pikku-Aini valmistautuu myrskyyn vetelemällä sikeitä...


Mutta otettiin me näin hienoja kuviakin tässä yksi päivä - kun täyteen tuli kuusi viikkoa. Neuvolassa mitat olivat 55 cm ja 4640 g, Hienosti kasvetaan täysimetyksellä! Olen siitä niin iloinen!Ja se myrsky... no taitaa se tulla sieltä! Mies ja Villis lähtivät ratsastusseuran hoitamaan narikkavuoroon ja ovat illan poissa, joten me Ainin ja Kirpun kanssa sitten lämmitellään kohta ulkosaunaa ja taidetaan uskaltautua vielä toiselle lenkillekin koiraa käyttämään tuonne tuulen tuiverrukseen! Pidän kyllä syysmyrskyistä, mutta toivotaan, että kaikki ovat suojassa ja turvassa ja suuremmilta vahingoilta vältytään! Ja tänään tulee Vain Elämää, jossa mun suosikki Maiju Vilkkumaan päivä, huippua! Kivaa viikonloppua! Pitäkää kiinni hatuistanne!


4 kommenttia:

 1. Ajatella että nämä pikkuiset täyttivät jo 6 viikkoa, hurjaa vauhtia menee tämä aika.
  Mukavaa viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäistä kertaa vierailulla blogissasi! Meilläkin kanoja ja vanhan talon kunnostusta, pienten lasten ehdoilla. :) Olette hyvin varautuneet myrskyyn! Meillä kaikki valmiiksi hyrskyn myrskyn. Päivällä vain nautittiin auringon lämmöstä ilmeisen uutispimennossa tulevasta. Saa nähdä miltä aamulla pihallamme näytää..Mukavaa viikonloppua sinnekkin!

  VastaaPoista
 3. Onnea söpölle vauvalle!! Meillä riehui myös myrsky kovasti mutta ei saanut muuta tuhoa aikaiseksi kun vei yhden Ikean kassin pihalta. Tosin sisällön jätti keskelle pihaa:)

  VastaaPoista
 4. Kävikö kovasti myrsky siellä? Meillä se ei oikeastaan ollut kuin ajoittaisia puuskia, ei myrsyä ollenkaan.

  Kiva kotivarahan tuo on! Kummasti pärjää jos hetkeen ei pääse kauppaan ja jos sähköt menevät!

  Onnea pikkuiselle :)

  VastaaPoista