perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lomapäiviä

Oltuani vuoden mammalomalla voisi kuvitella, etten niin kaipaisi uutta lomaa, mutta niin se vaan on... Yksin kotona vauvan kanssa on ihan eri asia kuin että koko perhe olemme yhtäaikaa lomalla ja yhdessä. Meille sattui tänä kesänä oikeastaan vain yksi viikko, jolloin ihan koko perhe olimme samaan aikaan lomalla, ja sen vietimme Irlannissa. Mutta toisen lomaviikkoni pidin nyt heinäkuussa mieheni kanssa, viikolla emme päässeet kotoa lähtemään etemmäs, koska Villis oli valmennuskurssilla/ratsastusleirillä, mutta viikonloppureissun kävimme tekemässä ja muuten olemme viihtyneet kesäkotiprojekti-Pajulassa, mustikkametsässä, vadelmia poimimassa, käyneet mökillä uimassa, kirpparikierroksilla jne.

Pajulassa eräänä iltana, kun ukkospilvet alkoivat nousta taivaalle...
Taivas oli upea, kaunis ja uhkaava samaan aikaan.

Viikonloppureissu suuntautui Raaseporiin keskiaikamarkkinoille ja Linnanmäelle. Yövyimme Karjaalla tällaisessa ihastuttavassa vanhassa hirsimökissä, Dahliassa. Koko mökki ja piha oli siis käytössämme ja hinta oli edullinen. Suosittelen todella lämpimästi!


Piha oli ihastuttava ja talo vasta remontoitu, erittäin siisti ja hyvinvarusteltu.


Illalla grillasimme grillikatoksessa.


Talossa oli kaksi huonetta ja wc, makuutilat löytyi ainakin neljälle.Pihan perällä oli myös vanha piharakennus, jonne oli laitettu pieni kotimuseo ;)
Keskiaikamarkkinat olivat Raaseporin linnan raunioilla. Tai yllättävän hyvin säilynyt tuo puolustuslinnake oli. Upea paikka!


Lähellä oli myös kaunis Billnäsin ruukkialue, jota kävimme ihastelemassa. Siinä matkalla oli myös Ruukki-kirppis, josta tein tosi kivoja löytyjä edullisesti :)


Pysähdyimme myös Mustion linnaa katsomassa. Kyllä vaan Suomi on täynnä upeita paikkoja!


Ja lasten mieliksi tietysti "pakollinen" huvipuistopäivä kerran kesässä, tällä kertaa Linnanmäellä :) Sain sopivasti Finnairin Plus-pisteillä isoille lapsille rannekkeetkin ilmaiseksi :) Aini katseli menoa silmät pyöreinä.


Aini sai myös maistaa ekan kerran oman tikkarin karkkikaupasta :)


Kotonakin ehdittiin välillä sentään hieman siivoilemaan, pari kirpparilöytöä myös kuvassa, apteekkilasipurkki ja tuo kauniin vihreä vanha lasipullo :)
Yksi yö vietettiin mökilläkin, tuli talviturkki vihdoin heitettyä, myös pikkuinen Aini konttasi reippaana rantavedessä. Yöllä heräsin kummaan kirkkaaseen valoon - kuu oli nousemassa ja mollotti ikkunasta suoraan silmiin. Piti sitten ottaa kamera ja käydä kuvaamassa kaunista yötunnelmaa ja kuunsiltaa.

Tänään olisi luvassa taas sisustuskutsut, sitten lomailen vielä viikonlopun. Mies jatkaa lomaa Ainin kanssa vielä yhden viikon. Mutta niin se alkaa koululaistenkin loma käydä vähiin. Onneksi me kaikki pidämme syksystä, joten ei se haittaa :) Ja eihän lomat tuntuisikaan lomilta, jos aina vaan kotona olisi - arkea pitää olla loman vastapainona :) Siksi minustakin oli kiva palata töihin mammalomalta, varsinkin kun pikku-Ainilla on ihana hoitopaikka ja hän viihtyy siellä mainiosti.

Käykäähän poimimassa vadelmaa ja mustikkaa, metsät on täynnä ilmaista herkkua! Meillä ei raaskita nyt ostaa mansikoita, kun hinnat pompsahti, sen sijaan kerätään pakastin täyteen näitä ilmaisia metsänaarteita!

1 kommentti: