torstai 26. syyskuuta 2013

Tytön huone remonttiin ja haaste

Viimeiset  pari viikkoa ovat olleet kiireisiä, niin töissä kuin kotirintamallakin. Remontissa on tällä hetkellä Villivarsan huone. Lisäksi fiksaillaan kanalaa, siivoillaan pihaa, yritetään rakentaa uutta pihavajaa (aina kun ei sada), siivoilla, sisustaakin ja nauttia syksyn tunnelmasta.

Sain haasteen myös blogeista Birch Hill´s farm ja koska vastaavaan jo kerran vastasin, poimin tästä vain  nämä kysymykset:

1. Mikä on lempivuodenaikasi? Joka vuoden ajan kohdalla tuntuu, että juuri tämä. Vain talvella minuun iskee väsymys, se kestää liian kauan ja alan jo kaivata muutosta ja uutta kevättä. Syksy tuntuu juuri nyt aivan ihanalta :)

2. Osaatko kävellä puujaloilla? Ukki teki minulle lapsena puujalat, joilla koitin kompuroida eteenpäin, ei ollut helppoa :)

3. Valvotko täydenkuun aikaan? Tykkään katsella täysikuuta, mutta ei se minua valvota.

4. Osaatko leipoa ruisleipää? Osaan, juurella, eli sitä oikeaa hiivatonta. En niin hyvin, kun lasteni isä, mutta koitan nyt opetella, kun saan puuhellani asennettua käyttökuntoon...

5. Mikä on lempiherkkusi? Kana-ceasar-salaatti

6. Omena- vai appelsiinimehu? Omena.

7. Pidätkö rannekelloa? En, en käytä juuri muitakaan koruja. Kello tuntuu häiritsevältä, vaikka joskus sitä kaipaisi.

8. Minne haluaisit matkustaa? Tällä hetkellä jonnekin lämpimään, vaikka Mallorcalle. Ensi kesänä Skotlantiin tai Islantiin.

9. Makea vai suolainen? Suolainen.

10. Asutko yli 100 km päässä lapsuuskodistasi? Asun lapsuudenkodissani :)

11. Inhoatko haasteita? En inhoa :) Kivahan näihin on vastailla.

Sitten muutama vilaus siitä, mitä ollaan toihuiltu...

Tilasin testipurkkeja Annie Sloan Chalck Paint-maaleista, viittä eri väriä.


Kirpparilta löytynyt puinen kynttiläjalka pääsi ensimmäisenä käsittelyyn. Koska olin niin innoissani kauniista sävyistä ja maalin jättämästä kalkkimaisen matasta pinnasta, en malttanut a) teippailla rajoja taikka b) odottaa maalikerrosten kuivumista. Jälki ei nyt ihan siisti siis ollut, kun käsivaralta maalailin ja sillä siveltimellä, mikä käteen sattui löytymään. Rajoja paikkailin sitten kultamaalilla. Ihan kivoja näistä tuli, maali on kyllä tosi kivaa ja peittävää - ja ennenkaikkea riittoisaa.


Osansa sai toinenkin kynttilänjalka ja lisäksi tuollainen vanha kellonkupu. Maali tarttui hyvin myös muovipintaan eikä vaatinut mitään primeria taikka karhennusta.

Tästä innostuneena käytin sitten loput maalit maalamalla ruokasalin tuolit :) Pöytä pitäisi maalata vielä valkoiseksi, siihen en käytä kalkkimaalia, koska arvelen, että kiiltävä kalustemaali sopii paremmin puhtaanapidon kannalta. Pöydästä tulee valkoinen heti, kun ehdin sen maalaamaan...


Tuoleista tuli aika ihanat ja sopii Hyasintti-tapetin väreihin...

Yksi tuoli on vielä maalaamatta... siitä tulee tuollainen tummanharmaa. Yhteensä viidellä desillä maalia tuli siis maalattua tosi paljon pintaa :)

Lisäksi on rakennettu väliseinä ja lisätty vanha ovi karmeineen Villiksen huoneeseen (joka oli vanha keittiö). Kuvia lisää, kunhan homma etenee ja valoa riittää.. Kirpun synttäreiltä jäi noita värikkäitä pahvimukeja, joita käytettiin maalitauluna. Viritin niistä tuollaiset valot tähän pieneen tilaan, josta mennään sekä Villiksen että Kirpun huoneisiin.


Tähän tilaan laitettiin keltaista Kiurujen yö-tapettia.  Vanha ovi pitää vielä maalata. Se oli peitetty kovalevyllä ja muovimatolla, jonka liimojen rapsuttamisessa oli melkoinen työ... Mutta nyt on neidillä oma kunnollinen huone, ja oma rauha oven takana :)

Huone odottaa vielä levytystä, maalaamista, tapetointia ym virittelyä. Laittelen kuvia homman edetessä...


Leffahuoneen värimaailma on sekoitus viininpunaista, violettia, turkoosia, vanhaa roosaa, vihreää ja kultaa. Olen koittanut keräillä sinne sopivaa sisustusta. Samettityynyjä, lintuhäkki kirpparilta ym. Häkin maalasin turkoosilla akryyli-spraymaali. Sisällä asustaa kovasti aidon näköiset Nordalin linnut, jotka tilasin Pompotista. Tilasin kaksi, mutta juuri kyseistä väriä oli vain yksi jäljellä. Pompoti kuitenkin yllätti minut iloisesti lähettämällä yhteensä kolme lintua, joista yksi oli tuot tilaamani väri ja kaksi muuta erisävyistä, ihan yhtä kivoja kaikki. Erinomaista palvelua, lämmitti mieltä kovasti :)Yksi linnuista asuu toisessa häkissä, joka ei nyt mahtunut kuvaan. Kissaa ne kovasti kiehtovat ja yrittää tassullaan niitä räpsiä häkin raoista :D


Ja sitten tämä mun ihana Lilli, jota en väsyisi katselemaan... En osannut arvata, että kissat voi olla näin ihania ja suloisia ja pehmoisia otuksia.



"Älä häirii sen kameras kanssa, vaan anna mun nukkua..."

Sellaisia puuhia täällä, laittelen Villiksen huoneesta parempia kuvia, kunhan olisi vähän valoisampi päivä ja kun on saatu hommaa etenemään. Tapetti pitäisi löytää, oikean sävyinen maali, pieni lavuaari ja hana - päätettiin hyödyntää vesipiste, jonka poistaminen olisi ollut hankalaa :), kattolamppuja kaksin kappalein ja rakentaa sellainen taso "pukeutumistilaan" ja vierasvuoteeksi sellainen penkki, joka aukeaa ja kätkee sisäänsä Villiksen lelut ja muut tavarat :) Hommaa riittää vielä sis...

6 kommenttia:

  1. mainiot nuo alakuvat, miten näppärästi naama peittyy tassulla:)

    Ihania värejä!

    Kiurujen yö on minustakin upea tapetti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissojen liikkeet ja asennot on niin hauskoja, kun on tottunut koiriin. Hauskoja, notkeita ja ketteriä otuksia :) Kiurujen yössä on kyllä upeat värit.

      Poista
  2. Täällä tapahtuu aina postauksen välissä hurjasti, ei voi kun ihailla sun toimeliaisuutta ja mielenkiinnolla seurata kuulumisia! :)
    Ja nyt alkoi kovasti houkuttamaan noi Chalck Paintit, mistä tilasit näytepurkit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on niin aikaansaava apuri, minä ideoin ja tuo ihana ihminen toteuttaa :) Tilasin chalk paintit Måla & More-kaupasta http://www.malaetmore.fi/ verkkokauppaa ei vielä ole, mutta he postittavat matkahuollon kautta maaleja :) Teenkin pian lisätilauksen, ihastuin ikihyviksi :)

      Poista
  3. Kiitos linkistä, tuli heti kurkkaamaan. :) Lamppu todellakin näyttää muuten samalta, paitsi että mulla ei ole noita kynttilänjalkoja siinä! :) Mietin itsekin juuri sitä, että väri taitaa olla aika oranssi. Siksi ajattelin ihan himmeällä valolla kokeilla tunnelman-lampuksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on... mutta nyt 55 watin matalalla lampulla ihan siedettävä, koitankin ottaa kuvan joku ilta, kun valot päällä :) Toisaalta oranssi pimentää aika paljon tuota valoa, että varmaan tunnelmavalona ja väripilkkuna toimii tosi hyvin tuo yksi pieni led.

      Poista