lauantai 11. tammikuuta 2014

Kohti kevättä

Koti kaipaa valoa ja kevättä. Joulu on siivottu pois ja kaivettu hieman raikkaampia värejä esiin. Päädyimme myös vaihtamaan 70-luvun (sinänsä täysin toimivat) kirjahyllyt Ikean Billy-hyllyihin, koska tuntui vaan tuo tiikinsävy noin suurena pintana (meillä oli kirjastohuoneessa kaksi isoa tiikkiviilukirjahyllyä) imevän valon ja jotenkin kellastuttavan tuon kauniin Pihlgren-Ritolan perinnetapetin (Persialaisella torilla)... Lastulevyn tilalle tuli (valitettavasti) uutta lastulevyä, mutta olen silti tyytyväinen, hinta-laatusuhde oli hyvä noissa hyllyissä. Erehdyksessä ostettiin kuitenkin vain toiseen ovet... :) mutta hyvä syy tehdä uusi reissu Matkuksen kauppakeskukseen taas :)
 

Ikkunalaudalla kunniapaikalla (kissan lisäksi) kokoelma Festivo-kynttilänjalkoja. Ne tuntuivat nyt jotenkin niin raikkailta noiden siskolta joululahjaksi saamiemme turkoosien Ikean samettiverhojen rinnalla.

Mietimme vielä, ostammeko tuohon kolmannen hyllyn, alunperinkin hyllyjä oli kolme vierekkäin. Vai onko nojatuolin paikka tuossa?
Ja onko oikeastaan parempi ilman ovia vai ovilla? Mitä ootte mieltä? Vastakkaisella seinällä odottaa sijoitusta vanhoissa tiikkihyllyissä vielä noin 9 hyllymetriä kirja-aarteita. Nyt mietinkin, että uusitaanko nekin hyllyt vai koittaisiko vaan maalata valkeaksi.


Muuten kiire on jatkunut töissä alkuvuoden. Sain ylennyksenkin, josta olin ihan superilahtunut, onnellinen ja yllättynyt :) Se auttaa tsemppaamaan kiireiseen kevääseen.

Yritän kuitenkin löytää hetkiä lapsille ja parisuhteelle ja itselle. Tänään käytiin koko porukka kirpparilla aarteenetsinnässä, minä löysin nämä turkkilaiset teekupit :) Me tykätään pojun kanssa kovasti omenateestä. Oikeanlaisista kupeista se maistuu vielä paremmalle...


Ihanainen Lilli-kisu onnistuu usein varastamaan kaiken huomion. Vaikka sitten istumalla telkun eteen...


Kirja-alessakin käytiin, mukaan tarttui mm Ilona Pietiläisen ihana rintamamiestaloista kertova kirja Koti lehvästön varjossa.


Kirpparilta löytyi myös tämä kuparinen kynttilänjalka, painava ja tukeva. Koko joulun polttelin siinä pöytäkynttilää.


Ja sitten meidän toinen olkkari, eli yläkerran leffahuone.  Muru on lomautettuna yhteensä kuukauden tässä alkuvuodesta ja sinä aikana hän ajattelin laittaa lankkulattiat tänne yläkertaan, lastulevyn ja muovimaton tilalle. Tuskin maltan odottaa :)


Purimme myös savupiipun päälle laitetut lastulevyt ja otimme esiin kauniin vanhan tiilipinnan. Aulatilaan, jossa meillä on mm tietokone, teimme pienen nurkkauksen, jossa on Clas Ohlsonin sisustuskamina, jossa on tosi aidonnäköinen tuliefekti ja toimii myös lämmittiminä tarvittaessa. Rakennetaan sen ympärille vielä parempi takkamantteli, toimii kivana sisustusjuttuna ja tunnelmantekijänä :)


Nyt hakusessa kierrätystoreilta / kirppiksiltä takan eteen pari muhkeaa nojatuolia. Niistä pystyy myös katsomaan screeniä, joka jää tuon muurinpätkän taakse.


Ihana saada tämäkin huone valmiiksi, laittelen kuvia sitten loppukuusta täältä, kun päästään rempan kimppuun :)

 
Jotain jouluista kuitenkin jäi... nämä vanhoista joulukuusenpalloista käsi kipsissä tuunaamani "kuumailmapallot", jotka lentävät yön sinistä tapettia vasten allansa kaupunki, joka on koottu pienistä koristetaloista, joita olen haalinut matkoiltani...  kuunnellen tietysti Johanna Kurkelan Avaruus- biisiä eli suomennosta Walking in the airista... niin kaunis oli se tulkinta!
 

Ja sit terkut meidän blogikisulilta Lilliltä. Se on aina siellä missä tapahtuu. Tai siis kaikkialla. Mm keittiön katon rajassa...Ihanaa viikonloppua, nyt minä siirryn Putouksen pariin ja huomenna kotoillaan vielä täysillä, sitten taas kiireinen viikko edessä, mutta onneksi koti ja perhe antaa siihen voimia :)

4 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia oli taas nämäkin.
  Tuo alakerran olkkari on vallan minun makuuni.
  Ihana, sanoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minustakin se on viihtyisä ja valoisa :)

   Poista
 2. Niin monta ihanuutta kuvissa, tapetit, lintutyynyt...

  Meillä myös Ikean Billy-kirjahyllyt, ovat varmaakin jo liki 15 vuotta vanhat, ja silti suhteellisen hyvässä kunnossa vielä. Meillä on kirjoja ihan mahdottomasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet ollut hyllyihin tyytyväinen. Minäkin joudun välillä ihan rajoittamaan kirjahulluuttani, kun en raaski oikein vanhoistakaan luopua ja alennuksista aina kantautuu lisää... :)

   Poista