tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tiilien kalkkimaalaus

Olisin halunnut keittiössämme vanhan tiilimuurin näkyviin, jota tuossa hellan takana on. Se oli kuitenkin osin niin huonossa kunnossa, että sitä jouduttiin purkamaan ja tukemaan kevytharkoilla, joten oli pakko vaan rapata vanha muuri. Päätettiin kuitenkin muurata puuhellan ja hellan taakse tiilistä tausta, joka toimii samalla tiilenlevyisenä hyllynä. Vanhat purkutiilet oli ulkona lumen alla, joten niitä ei päästy nyt hyödyttämään ja minä hätähousuna en tietenkään malttanut ootella lumen sulamista (on jo nyt kyllä sulanut...), vaan ostimme uusia tiiliä ja tarkoituksellisen huolimattomasti laastin levittäen, mies muurasi uuden muurin. Näin saimme myös puuhellan hormin juuri sopivalle paikalle, muuten olisi jäänyt rako seinän ja hellan väliin.
 

Nämä uudet tiilet olivat vaan kuitenkin liian "tiilenpunaisia", joten googlailemalla englanninkielisillä sivuilla löysin hakusanalla "brick whitewash" hyviä ohjeita, miten kalkkimaalilla saisi tiileen ihan kivan pinnan.

Ja tällainen siitä sitten tuli.


Seinässä ammottava reikä odottaa liesituulettimen asennusta... kun joskus löytyy sopiva malli...


Kyllä tässä kelpaa kokkailla, kaikki kädenulottuvilla. Rasvaroiskeita tuo tiilipinta ei tietysti kovin hyvin kestä... Siksi ajattelin suojata seinän peltitauluilla tms josta saa rasvan pyyhkäistyä pois. Kivensuoja-aineitakin voisi tietysti kokeilla, mutta en tiedä, ovatko ne miten tehokkaita rasvaan vastaan. Tai sitten vaan voisi paistella räiskyvät marinadikanasuikaleet kannen alla...


Semmoista tällä kertaa :) Vielä yhtä liitosputkea ootellaan, sitten saadaan puuhellakin viimein tulille :)

1 kommentti: