lauantai 18. tammikuuta 2014

Auringonnoususta auringonlaskuun

Ajattelin tehdä  postauksen eräästä päivästä elämässäni, aamusta iltaan. Kuvaus jäi hieman kesken, valitsin vähän huonon päivän, mutta kun kerrankin sattui kamera olemaan koko päivän laukussa...

Perjantaiaamuna heräsin vasta 6.45, koska olin tullut työreissulta myöhään illalla. Muru oli oli jo ehtinyt töihin, mutta jättänyt minulle kahvin lämpimäksi, ruokkinut koirat ja kisun ja lämmittänyt kanilan :)

Huutelin hyvät huomenet Villikselle, joka käänsi kylkeä tässä vaiheessa ja mutisi jotain lämpimän peiton alta. Kirppu olikin isin luona yötä. Kipaisin suihkuun. Suinkunraikkaana sitten lähdin pukeutumaan ja matkalla ihmettelin lätäkköä johon astuin. Tarkemmin katsottuna juuri 15 vuotta täyttänyt Retu-koira olikin kaukaa eteisestä asti, halki keittiön ja toisen eteisen, aina kylppärin ovelle asti luonut Keltaisen Joen virtaamaan... läpi valkoisten lankkulattioiden ja räsymattojen.... huoh. No luuttu käteen vaan nätisti ja siivoilemaan. Ei ollut aivan ainutkertainen tapahtuma, joten siivous sujuu jo osana aamurutiineja :D

Siivottuani Keltaisen Joen, huutelin taas Villikselle huomenia ja laitoin toiseen kattilaan ohrapuuron ja toiseen makarooneja kiehumaan. Eka satsi oli tarkoitettu Villikselle aamupalaksi ja ukille lounaaksi (kaksi kärpästä yhdellä iskulla! - ja toim. huom. Ukki ei syö kuitenkaan joka päivä vain puuroa ;), toinen kattila oli kanoja varten, lämpimät makaronit pakkasaamuna maistuvat kuulemma mainiolta!
 
Sillä aikaa kun kattilat porisivat, läksin riipimään Villiksen ylös, houkuttelin ja silittelin ja etsin vaatteetkin valmiiksi...."Kylmä"... kuului pienellä äänellä peiton alta :)

Takas alakertaan, pyykit koneeseen, Villiksen puuro lautasella ja itselle kuppi kahvia.. Siinä vaiheessa Villiskin tuli alas ja alkoi syödä puuroaan. Minä taas tartuin imuriin, kun arvelin, että ukille saattaa jo tänään tulla synttärivieraita, hän kun täyttää sunnuntaina 87 vuotta. Imuroin pikasesti alakerran, luuttusin lattiat (Ronja-koiralla juoksut) ja vaihdoin puhtaat matot aamuisen Keltaisen Joen jälkimainingeissa... Katoin pöytään kupit ja nostin pakkasesta kahvileipää sulamaan.


Juttelin Villiksen kanssa lauantaille suunnitelluista tyttöjen leffaillasta/pyjamabileistä. Villis teki ostoslistan ja sovittiin, että hän auttaa siivoamaan ja saa pari tyttöä avuksi kattamaan yms, koska me Murun kanssa olemme lauantain hoitamassa erästä omaishoidettavaa rouvaa, jotta hänen omaishoitajamiehensä pääsee hieman vapaalle :)

Siinä vaiheessa kuului kaamea kolaus. Rynnättiin Villiksen kanssa katsomaan. Jep, Lilli kisu oli tavoitellut telkun yllä roikkuvaa himmeliä ja pudottanut telkun! Onneks ei lattialle saakka...


Onneks telkku ei hajonnut. Sitten kiireesti pesut, kampaukset ja meikit naamaan...


Villikselle heipat, takki niskaan itsellekin ja kanalan kautta töihin...Töissä meni aamupäivä nopeasti. Huoneesta on kivat  näkymät huurteiselle virranrannalle...Puolelta päivin sitten lähdin käymään kotona ja lähdimme Murun kanssa hänen mumminsa hautajaisiin :( Kiire loppui siihen, hetki pysähtyi, aamun pikku hässäköillä ei ollut enää mitään merkitystä.  Vaikken ehtinyt tutustumaan poismenneeseen, kaunis ja lämminhenkinen tilaisuus ja omaisten suuri suru teki hänen muistonsa eläväksi ja sai minut ymmärtämään miten sydämellinen ja herttainen ja rakastetut ihminen hän olikaan ollut. Olin hyvilläni, että sain olla Murun tukena hänen saattaessaan mumminsa viimeiselle matkalle tuona riipaisevan kauniina pakkaspäivänä. Lähetin mielessäni suurimmat kiitokset siitä kaikesta rakkaudesta, mitä hän oli Murulleni antanut ja tehnyt hänen elämästään kauniimman. Hyvää matkaa...Tähän päättyi päivän kuvat... tilaisuus oli pysäyttävä, mutta lämminhenkinen ja oli todella mukava tutustua Murun sukulaisiin vaikkakin surullisissa merkeissä ja olin iloinen siitä, miten hyvin minut otettiin vastaan uutena ihmisenä :)

Illalla lämmitettiin sauna ja valmistauduttiin lauantain omaishoitajapäivään, Villiksen pyjamabileisiin (tässä linkki ihanan Nellan blogiin, jossa kuvia pippaloista) ja sunnuntain synttärijuhliin. Niistä lisää myöhemmin.

Mukavaa viikonloppua!!

1 kommentti: