Taajamakanala

Meidän taajamakanalassa elelee tällä hetkellä yhdeksän kaunista kanarouvaa, jotka pitävät meidät ja lähipiirinkin omavaraisena munien suhteen :) Kanat ja kanit asuvat vanhassa lämmitettävässä autotallissa. Kesällä kanoilla ja kaneilla on lisäksi käytössään kaksi ulkotarhaa. Kotikaupungissani viittä kanaa saa pitää taajamassa pelkällä ilmoituksella Eviraan ja terveysvalvontaan, naapurien suostumusta ei tarvita. Yli 5 kanan pitämiseen tulee hakea maksullinen eläintepitolupa, johon on hyvä liittää myös lähinaapurien suostumus.  Lisäksi olemme rekisteröityneet alkutuottajaksi ja teetämme säännöllisin välein salmonellatestit, joten voimme myymme munia myös suoramyyntinä :)
 
Tässä meidän ensimmäinen lauma: Seppo (musta), Isabella (valkea) ja Hertta-Klaara-Kyllikki-Kultamuna-Kotko (ruskea).

Tässä sitten helmikuussa 2014 otettu tyrnislauma, tyrnäväläistä maatiaiskantaa olevia rouvasia:
Tykkäävät herkutella mun krassi-istutuksilla...


Ja kanalaa jatkettiin uudelle laumalle...
Täällä asuu tyrnisrouvien lisäksi kaksi kanirouvaa. Kanat tuppaavat munimaan tuonne kanien pesäkoppeihin myös, mutta sopu sijaa antaa :)

Kolmantena laumana meille tuli kaksi silkkikanaa ja niiden hautoma maatiaissekoitustipu, joka sai nimekseen Tirppa Jr.


Tässä kauniin kullanvärinen silkkikana Rosita.


Otamme myös koululuokkia tutustumaan kana- ja kaniharrastukseen :)
1 kommentti:

  1. Taajamakanala? Me asutaan tällaisessa maalaistaajamassa ja olen aina miettinyt, että eipä kai tänne meidän pihalle saa kuopsuttelijoita ottaa. Täytyykin selvittää oman kunnan näkemystä asiaan. Olisi ihana saada omia varmasti onnellisen kanan munia pöytään. Teidänkin kanarouvat ovat niin nättejä ja suloisia että! <3

    VastaaPoista