keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hevoshullun huone

Hevoshullulle 12-vuotiaalle tytölle tehtiin vanhasta keittiöstä huone tytön toiveiden mukaan. Pääsin vaikuttamaan värimaailmaan, mutta tapetti oli tytön valitsema, samoin huonekalujen väritykset ja muu sisustustilpehööri. Tännekin on vielä tulossa mm ikkunat matalalle seinälle, sellainen pyörillä oleva kuoramalavoista tehty vieraspeti/sohva sekä pyörillä oleva kaapelikelapöytä/hylly :) Kun vaan ehtis niitä aloittamaan... nyt on työrintamalla ollut superkiireistä, ei ehdi kotona kuin käydä kääntymässä.
 
Tässä näkymä nyt:
 
 
Ja tässä vanha kuva ennen kakkosasunnon keittiönä toimineesta huoneesta, josta on jo poistettu vanhat laminaattikaapistot seinältä. Seinä on monenkirjava keltainen, jäljellä myös ruskeat 70-luvun välitilalaatat, joita peiteltiin julisteilla ens hätään. Lattiamateriaalina viehättävä seitkytluvun repeillyt muovimatto :)
 
 
Kurkataanpas siis sisään - tervetuloa Villiksen huoneeseen!
 

Huoneeseen rakennettiin erillinen sisäänkäynti,  koska se oli ennen avointa tilaa. Uuden seinän  ulkopuolelle tuli keltaista kiurujen yötä :) Nyt teini voi paiskoa omaa ovea mielinmäärin ja vetäytyä omaan rauhaansa :) Jossa näyttää nyt huomattavan paljon seesteisemältä:Seinälle valikoitui klassinen hevoskuosi, Sandbergin Colette-tapetti, mustavalkoisena, jonka hankin Taloon.com verkkokaupasta.
Siihen oli helppo yhdistää harmaata ja valkoista ja tytön itse valitsemia värisävyjä piristeeksi. Villis valitsi itse Ikeasta Expedit-hyllyn koreineen säilytyskalusteeksi. Lattialla on tumma laminaatti.

Vaatekaappi maalattiin Helmi Himmeällä, josta olikin viime postauksessa puhetta. Kaapin päällä valoa tuovat hevosaiheiset valot. Kaapin ovetkin peitin, paremman idean puuttuessa, tapetilla. Ei näy sotkuinen kaapin sisältö enää :D Verhot tuohon aion ommella, kun joskus kerkeän.Vanhaan hyllykköön Villis valikoi muutaman vanhan ja pari uutta koristetta, jotka shoppaili Tigerista :)Ratsastuskisapalkintoina saadut lukemattomat ruusukkeet on vielä tarkoitus laittaa nätisti esiin, nyt ne roikkuvat nauhassa huoneen kulmalla.

 
Yövaloksi tilasin tämän suloisen pupuvalaisimen, jota Villis oli jo kauan toivonut. Pupu on näemmä saanut tiaran korvilleen...


Kattolampuksi kelpasi, vanhan keittiön loisteputken sijasta, ruokasalissa ennen roikkunut kattokruunu :)

Verhon päälle tulostin ja laminoin tällaisen viirinauhan Expeditin laatikon väreihin pohjautuen. Rise and shine! Ei sillä ole ollut toivottua tehoa tyttösen aamuvireyteen kylläkään :)


 
Huoneeseen toiseen päähän jäi myös vanha keittiön vesipiste, josta tehtiin tytölle oma peseytymistila :) Vähän hienosäätöä vielä vaatii, mutta ihan kiva tästä tulee, kun keretään tekemään loppuun :)  Vesi tulee jo, mutta viemäri puuttuu :D Seiniäkin pitäs tasotella ja allaskaapin eteen ommella verho tms. Peilin takana loimottaa nuo meidän lasten rakastamat Ikean väriävaihtavat ledit...
 

 
Sellainen tuli tästä huoneesta, ja muutos vielä jatkuu. Sitten kun ehditään :) Nytkin jo paljon parempi tilanne, kun verrataan tuohon järkyttävään lähtötilanteeseen :D Katossakaan ei enää ammota ilmastointiputken aukko poistetun huippuimurin jäljiltä ;)

4 kommenttia:

 1. Ei oo epäilystäkään etteikö olis hevoshullun huone :) Kiva tuli!

  VastaaPoista
 2. Ihan huippuhieno huone! Ja tuo vesipiste on kyllä erikoisen hieno idea. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva huone! Tuo hevostapetti on todella näyttävä!

  VastaaPoista
 4. Wau, tämä kelpais kyllä meidän ratsastavalle teinineidillekin! Tapetti on tosiaan ihana, ja tuo vesipiste huoneessa kuulostaa niin hyvältä... kun niitä meikkejä pitää poistella ja sehän kestää...

  VastaaPoista