Talon tarina


Tämä talo on rakennettu vuonna 1952. Sen rakensi ukkini. Vanhalla puolella on rakennettu rossipohjalle. Taloa jatkettiin metsään päin 70-luvun loppupuolella, jolloin uuteen osaan tehtiin maanvarainen laatta. Uuden puolen alakertaan valmistui sauna-osasto ja yläkertaan keittiö ja makuuhuone. Tässä kuvassa talo on jo jatkettu.

Taloon on sittemmin 80 ja 90-luvulla tehty tyypillistä remonttia.  Kuvassa näkyvä kaunis keltainen puuvuoraus on peitetty caraati-levyillä. Vanhoja puulattioita ei täällä ollut (alunperin ollutkin vain raakalautalattiat ja sen päällä maalattu kovalevy), vaan lattiat ovat lastulevyä tai raakalautaa + kovalevyä ja sen päällä muovimattoa. Tulisijoja on alunperin ollut useita, ne on kaikki purettu. Olemme palauttaneet pönttöuunin ja puuhellan.

Talossa on asunut yhteensä viisi sukupolvea. Minun isoukkini Juho ja isomummoni Alina, ukkini Armas ja mummini Mirjam (ja välillä myös heidän muita sukulaisiaan), vanhempani asuivat yläkertaan rakennettua kakkosasuntoa kun synnyin ja itse asuin täällä 15-vuotiaaksi myös.

Talossa on noin 200 neliötä.

Alakerrassa: kirjasto, ruokasali, keittiö, Ukin makuuhuone, vierashuone, eteisaulaa, wc, sauna, kylpyhuone ja kodinhoitohuone. Talossa on kaksi portaikkoa, joista toinen on vasta rakennettu alkuperäiselle paikalleen.

Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, leffahuone, työtila ja wc.

Kellarissa on pieni työtila, ruokakellari ja pannuhuone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti