sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Rose Lemonade & Pretty Pink Eclairs

Tähän sunnuntaihin kaipasin jotain suloista ja kesäistä, kaipaan niin kovasti valoa. Avasimme siis huolella varjellun pullon inkiväärin ja ruusun makuista ja tuoksuista ruusulimonaadia ja sen seuraksi paistoimme  Country Homes & Interiors-lehdestä löytyneellä ohjeella pieniä pinkkejä éclair- leivoksia, tuulihattuja siis.

Ohje vapaasti suomennettuna tässä:

Pretty Pink Eclairs - 12 kpl
65 g vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
150 g vettä
50 g voita
2 keskikokoista luomumunaa (nämä tietysti meidän omasta kanalasta, hiphei :)
purkki kuohukermaa
kuorrutukseen:
200 g tomusokeria
punaista karamelliväriä
2 lusikallista punaisia koristerakeita


1. Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Laita voi ja 150 g vettä kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää koko jauho-suolaseos kattilaan ja vatkaa puulastalla, kunnes taikinasta tulee pallomainen ja se irtoaa kattilan seinämistä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko kaksi munaa taikinaan ja vatkaa puulastalla/haarukalla kunnes taikinasta tulee pehmeää ja kiiltävää (huom, menee alkuun kokkareiseksi, joutuu vatkaamaan reippaasti ja hieman pitempään).

3. Pursota taikinaa uunipellille noin 6 cm pötköiksi. Itselläni oli niin pienisuinen pursotin, että laitoin kaksi kerrosta päällekkäin, se helpottikin valmiiden leivosten täyttämistä.

4. Paista tuulihattuja noin 15-20 minuuttia. Ota ne uunista ja tee niihin toiselle sivulle viilto veitsen kärjellä. Kuivata uunissa vielä noin 3 minuuttia.

5. Anna jäähtyä. Valmista tomusokeri-vesi seos ja värjää se halutessasi. Kuorruta tuulihatut ja ripottele koristesokeri. Anna kuorrutuksen jähmettyä.

6. Vatkaa kerma ja täytä leivokset kermavaahdolla.

7. Herkuttele! Katoavat äkkiä parempiin suihin :)



SULOISTA SUNNUNTAITA TEILLEKIN ♥

4 kommenttia: