maanantai 3. maaliskuuta 2014

Positiivisia muutoksia (helmikuu): Pakastemarjat smoothieksi

Tammikuun muutoksena oli löytää aikaa niille asioille, jotka tekevät hyvää minulle niin fyysisesti kuin henkisesti ja jotka auttavat kiireen tunnun hallitsemisessa.

Kalenteriin tuli
- keramiikka maanantaisin
- ryhmäliikuntaa vaihtelevasti (aikuisbalettia, Sh´Bam, syvävenyttelyä ym miten aikataulu antaa myöten)
- uinti perjantaisin
- ulkoilua ja lenkkeilyä aina kun vain ehtii
- ja vielä helmikuussa uutena harrastuksena aloitimme miehen kanssa seuratanssikurssin, joka olikin ihan älyttömän kivaa :)

Yksi viikko meni käytännössä ihan plörinäksi työkiireen ja työpaineiden takia, olin valtavan väsynyt iltaisin enkä ehtinyt mihinkään ylitöiden jälkeen. Mutta periksi en antanut, pitää vain oppia ajattelemaan, että kiire on ohimenevä vaihe ja heti kun pahin kiire hellitti, jatkoin taas näitä kivoja harrastuksia. Ja kiitos Tarjalle tsempistä!!

Kunto on selvästi jo hieman kohentunut eikä hengästytä enää niin pahasti esim työpaikan neljänteen kerrokseen portaita nouseminen :)

Ulkoliikunta erityisesti tekee niin hyvää toimistotyöläiselle, kun saa raitista ilmaa. Nyt on niin ihanat säätkin olleet, leutoa ja kovaa tuulta, tykkään niin. Liukkaus on pieni miinus tietysti, mutta pitää vaan katsoa mihin astuu ja ottaa vähän varovaisemmin.

Lisäksi oon käynyt fysioterapiassa saamassa apua kyynärpään rajoittuneeseen liikerataan, nyt jo käsivarsi suoristuu kokonaan vaikkei kipu olekaan vielä kadonnut, mutta hyvä niin :) Ja FT nimenomaan suositteli liikuntaa nivelkipuun, pahinta mitä voi tehdä on olla liikkumatta, koska se saa nivelet yleensä vielä huonompaan kuntoon. Ja totta se mulla ainakin oli. Liikuttelu ei vaan tuntunut hyvältä ajatukselta, mutta se todellakin auttaa, kipeä nivel vertyy nopeasti ja alkaa toimimaan paremmin :)

Helmikuun pienenä muutoksena oli iltapalaleipien tms hiilaripitoisten herkuttelujen korvaaminen esimerkiksi smoothiella, johon laitamme
- maustamatonta maitorahkaa 500 g
- kevytmaitoa (emme käytä rasvatonta) 1-2 dl
- reilusti pakastemarjoja (mustikoita, punaviinimarjoja, puolukoita, tyrniä, mansikkaa... kohta alkaa olla varastot syötykin)
- jokaista ruokailijaa kohden 1 tl Elixi- pellavansiemenöljyä, sisältää omegaa 3,6 ja 9
- leseitä
- hunajaa

Mitähän muuta terveellistä voisi sujauttaa smoothien joukkoon? Ideoita ja vinkkejä otetaan vastaan :)

Myös munakas on hyvä iltapala, jos kaipaa suolaisempaa. Eilen juuri laitettiin munakasta tomaatilla ja nakeilla, kun munakaappi alkaa olla täynnä, tuotteliaita ovat meidän kanaset :)

Leivän syöntiä olen pyrkinyt vähentämään ja onnistunutkin siinä. Itse en leipää oikeastaan kaipaakaan enkä syö sitä koskaan esim lämpimän ruoan kanssa. Muu perhe syö leipää, mutta heillä ei paino-ongelmia ole, joten minun pitää vain pysyä kurissa ja tiukkana itselleni :) Minulle se nyt vaan ei niin sovi. Joskus tekee kauheasti mieli lämpimiä voileipiä, mutta nekin voi tehdä ruispaloista ja laittaa päälle vaikka tonnikalaa ja juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti