perjantai 28. maaliskuuta 2014

Positiivisia muutoksia (maaliskuu): Pellavasta kuitua ja hyvää rasvaa

Maaliskuussa olen etsinyt hyvää kuidun ja rasvan lähdettä. Leipää koitan vältellä, puuroa tulee liian harvoin syötyä ja jostain pitäisi kuitenkin saada tervellistä kuitua, kasvisten, marjojen ja hedelmien lisäksi.

Minulla oli jo aiemmin käytössä Elixin pellavasiemenöljy, joka  on kaikista kasviöljyistä paras alfalinoleenihapon (omega-3) lähde. Olen käyttänyt sitä smoothien joukkoon, mutta myös leivontaan ja paistamiseen. Lisätietoa Elixin pellavansiemenöljystä löydät täältä.

Pellavasämpylöitä


Pääsin kokeilemaan myös Elixi Oy:n muita öljypellavasta jalostettuja tuotteita, mm näitä ravintolisiä. Elixin valikoimaan kuuluu mm. pellavansiemenrouheita ja - jauheita. Terveyskuituvalmisteista täytyy mainita erityisesti tämä Diabene, joka on maustettu kanelilla ja antoi muuten kivan maun marja-rahka-smoothieen. Diabene-valmiste tasoittaa verensokerin vaihtelua.

100350

Valmistajan sivuilta:
"Elixi Diabene® on ainutlaatuinen kotimaisen pellavasiemenrouheen, magnesiumin, kromin, kasviantioksidantti Pycnogenol® :in ja kanelin yhdistelmä. Se on kehitetty henkilöille, joilla verensokeriarvot ovat lievästi koholla tai joilla on todettu tyypin 2 diabetes. "

Näistä rouheista ja jauheista saa terveellistä kuitua helposti. Näitä on niin helppo nakella smoothien ja leipomusten joukkoon. Pakkauksessa tulee pieni mittalusikka mukana ja kaksi mitallista päivässä riittää.

Näissä pellavasämpylöissä korvasin jauhosta 2 dl pellavasiemenrouheella ja laitoin 0,5 dl pellavansiemenöljyä taikinaan. Tuli oikein hyviä, hieman tummemman värisiä sämpylöitä :)


Myös kanojen ruokinnassa käytetään pellavansiemenöljyllä rikastettua rehua, kun muniin halutaan runsaasti omega-3-rasvahappoja. Ehkäpä alan meidän "luomukanojenkin" ruoan sekaan lorauttaa tilkan öljyä tai antaa naposteltavaksi tuota rouhetta :)

Viikonloppuna aion kokeilla pellavarieskaa :)
 ~Postaus toteutettu yhteistyössä Elixi Oy:n kanssa ~
 
ps. Alkuvuoden muutokset (mm liikunnan lisääminen) näkyvät jo tällä hetkellä siinä, että esimerkiksi työpaikan neljänteen kerrokseen kapuaminen ei hengästytä enää juurikaan ja syke palautuu nopeasti ennalleen :)
 
pps. Minä ostin myös käytetyn crosstrainerin :)

4 kommenttia:

  1. Uutena lukijana vähän blogiasi selailin taakseppäin ja kovasti tykkäsin..:)

    VastaaPoista