keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kesälomakatsaus

Ehdin lomailla 2,5 viikkoa, joka hujahti kyllä tosi nopeasti. Missään reissussa emme käyneet lukuunottamatta päiväreissuja Kesämaahan ja Tykkimäelle, lisäksi olimme Pajulassa ja mökillä. Oma koti kullan kallis - ja kun meillä on näitä vauvoja nurkat täynnä! Syyslomalla sitten taas reissataan...

Tämän tyttökisun nimeksi lapset antoivat Pöperöpää.


Tässä taas Pöllösykkyrä.


Tämä on Merirosvo.


Ja tämä riemastuttava katti on Vilukissa, joka yrittää olla tässä tosi hurjana :)
 

Oikeasti Vilukissa on tämmöinen hellyttävä pieni rääpäle :) Vilukissa on jo varattu ja lähtee sitten aikanaan uuteen kotiin eräälle mukavalle naisihmiselle, mahdollisesti seuraksi lähtee velipoikakin :) Näin sitä kiivetään jo yli esteiden...


Ja huonoille tavoille opitaan heti pienestä pitäen katsomalla miten äiti- ja tätikissa odottavat oven takana, että pahaa-aavistamaton vieras täräyttää oven auki ja katit katoavat silmänräpäyksessä... Onneksi tutut jo tietävät varoa ja yleensä vieraat soittavat ovikelloa, jolloin keretään itse avaamaan ovea ja tönimään kissit sivummalle...

 
Ja onhan meillä sitten tämmönenkin vauva :) 6.7 kuoriutunut tipuli. Nimeä hänellä ei vielä ole, koska emme osaa sanoa vielä, onko se kukko vai kana. Jos tämä on kana, niin jää meille munijaksi, meille mahtuu vielä kuusi kanaa. Jos se on kukko, tulee siitä paisti. Meillä ei ole omaa kukkoa naapureiden takia, mutta kanamme hautovat kaupan luomumunista tai kaverilta saaduista munista ja tarkoitus on kasvattaa poikasia niin omaan  käyttöön, lihaksi kuin myyntiinkin.
 Päiväretkillä sitten käytiin muutamana päivänä. Pajulassa lomailimme myös mehiläistarhalla töitä tehden ja nurmikkoa ajellen ja ruokaostokset teimme kauppa-autosta! Se oli tosi kiva kokemus niin isommille kuin pienimmillekin :)
Mökillä uitiin, mukana lainalapset ja koirat...Minä ja mun ukkelit kävimme soutelemassakin...ja laivakoira jäi rannalle ruikuttamaan... hädissään juoksi kahden laiturin väliä, että miten ne nyt mut tänne jätti...
 

Tykkimäellä ihasteltiin kanoja ja komeaa kukkoa...


Ja pehmoisia lampaita, mun haave lapsuudesta asti on ollut saada  pitää lampaita... ehkä jonain päivänä :)
 
 


Kirppu pääsi seikkailuradalle, Villiksellä ei ollut harmillisesti sopivia kenkiä :( Hienosti sujui pojulta radalla valjaitten kanssa liikkuminen omin päin, liikunnallinen lapsukainen :) Tämmöiset paikat on minusta tosi kivoja ja hyödyllisiä lapsille! Olispa näitä vaan enemmän!


 
Mutta eniten lomailtiin vaan kotona ♥
 

Aloin rakentamaan keskiaikaista yrttitarhaa...


Mun ihana pieni vehnäpelto :)


Kirsikat alkoivat kypsyä...


Tehtiin vanhasta terassista entistä ehompi yhdistämällä kaksi pikkuterassia reilun 14 metrin pituiseksi. Ylös tulee aikanaan parveke. Kattolipatkin uusittaneen kattorempan yhteydessä. Ehkä ensi kesänä. Kulma saisi olla loivempi. Sellainen Long Island-tyyppinen terassi on haaveissa. Tilaa tässä riittää sinänsä, mutta tuo kapeus (160 cm kapeimmillaan) on sisustuksen kannalta hieman haastava. Semmoinen ripustettava kiikku olis kyllä kiva :) Ja haaveilen myös niistä barn star-tähdistä seinälle... mistähän niitä löytyisi?

 
Keskelle terassia tehtiin erkkeri, jotta tilaa kalusteille on enemmän. Molemmat sisäänkäynnit ja niille omat portaikot jätettiin, toinen tehtiin kokonaan uusiksi, toinen tehtiin vanhoille reisilankuille, se on meillä vaan omassa käytössä, siitä pääsee nopeammin saunaosastolle esim kuraisten koirien kanssa. Talon ruskeat puuosat meinaamme maalata vihreäksi. Kaiteista tulee valko-vihreät. Mitenkähän vaan suojaisi karaatilevyä maalinroiskeilta...? Katto kun uusitaan, siitä tulee varmaan musta tai vihreä.
 

Ehdittiin me myös tekemään sitä lomalla tärkeintä - nimittäin laiskottelemaan ja lepäämään! Pidin monta lukuhetkeä tässä ihanan varjoisessa suvikammarissa saunan terassilla ja yhtenä kuumana yönä siirryimme myös miehen kanssa tänne nukkumaan :)


Ja mikäs tässä on nukkuessa, hyttysverkon alla :)


Keskiaikainen yrttitarha hahmottuu... osa yrteistäkin jo paikallaan.


Kanat ja koirat saivat nautiskella vapaudesta...


Puutarha muuttui vehreäksi keitaaksi... joka kaipaisi kitkemistä ja perennojen jakamista.


Kisuja ehdittiin sylittelemään joka välissä... ei näitä malttaisi käsistään laskea.


Keväällä summamutikassa kylvetyt siemenpussit tuottivat iloisia yllätyksiä :)


Kasvihuoneessa tomaatit ja kurkut nauttivat helteestä :)


Kärhö näyttää jo syksyiseltä.


Viidakossa?


Hyötykasvitkin voivat olla niin kauniita...
 
 
Sellaisissa tunnelmissa meni tämän kesän loma ja tuntui niin hyvältä elää ilman kelloa, olla ilman meikkiä, iho ruskettuneena, jalat multaisena ja tukka auringon raidoittamana. Kaikelle oli aikaa ja suunnitelmia saattoi lennosta vaihtaa :) Ruokaa poimittiin pihalta, munia kanalasta ja laitettiin kiirettä grillissä - tosin välillä tuli kiire muutaman ukkoskuuron saattelemana. Mutta on töihin palaamisellakin puolensa - ilman työtä ei loma tuntuisi niin... no LOMALTA! Ja onhan vielä ihanat kesäillat ja viikonloput, ei se kesä onneksi tähän lopukaan!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On hauska, miten jokainen niistä on niin oma persoonansa. Eri näköisiä, vaikka saman värisiä aina pareittain ja eri luonteisia. Ja sitä iltaravia, kun neljä pientä pistää peräkkäin juoksuksi :)

      Poista