keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kevättunnelmissa

Pääsiäisenä oli välillä tosi keväinen ja aurinkoinen ilma ja kävimme ajelemassa Pajulassa ja mökillä. Pajulan pelloilla näimme nämä ihanat peurat :) Myös joutsenet ja kurjet olivat jo laskeutuneet pellolle.
 


Tänä keväänä olisi tarkoitus pelastaa tämä kaunis saunavanhus, tietenkin vanhaa vaalien eli käytämme vanhoja materiaaleja. Tiilikatto vaikuttaa siltä vielä, että sen pystyy osittain pelastamaan ja Rantasalmen rakennusapteekista löytyy kyllä tarvittessa hirttä ja tiiltä tilalle ja onhan se vanha tiilikatto niin paljon kauniimpi kuin uusi peltinen. Seinät on maalattu punamullalla ja tullaan maalaamaan tietysti uudestaankin punamultamaalilla. Pari alahirttä on myös lahonnut. Mietin, että uusitaanko ne vai poistetaanko vaan ja korotetaan rakennusta harkoilla, mutta voi olla että mittasuhteet/ulkänäkö menisi hassun näköiseksi tuolloin... rakennus on hyvin matala ja kuten näkyy, myös ikkuna on matalalla. Ikkunatkin pitää entisöidä, ne on kaikki rikkoutuneet.


Piippukin meinaa sortua...


Mutta hirsirunko on niin ryhdikäs :)

Mehiläispesistämme vain yksi selvisi sisätalveutuksessa läpi talven, sekin on heikko, mutta jospa se jotenkin jaksaisi siihen asti, että saan ostettua uuden pesän ja sieltä saan ehkä sikiökakun tai pari siirrettyä lisävoimaksi tälle pesälle. Tuo valkoinen ei ole lunta/jäätä, vaan apifondaa- jota annoimme tälle pesälle hätäavuksi, kun muut pesät olivat kuolleet nälkään :( Laskin itse väärin sokeriliuoksen vahvuuden (annoin liian laimeaa lientä) ja toisaalta pesiä vaivasivat ampiaiset, eivätkä ne oikein ottaneet kunnolla talviruokaa vastaan :( Vielä tammikuussa yksi pesä vaikutti vahvalta ja pörinä oli kova, mutta nyt sekin oli mennyttä. Toivotaan, että tämä jaksaa sinnitellä!


Mökkimatkalla Kirppu bongasi puussa jonkun metsäkanalinnun, mutta pää jäi puuttumaan, kun se ehti väistää kameraa :D


Mökillä piha oli jo sula, mutta järvi jäässä, paitsi rannasta. Ei kyllä ollut asiaa jäälle, ei se enää vahvalta vaikuttanut.

Kotona muutettiin kanien kesätarha grillikatokseksi, mutta työ on vielä kesken, laittelen kuvia, kun katto on valmis ja rakennus maalattu :) Siitä tulee kiva ja kanit saavat uudet kesätarhat matalamman mallisina.

Vauva potkii jo tomerasti, potkut tuntuu kyljissä asti. En ole ehtinyt vieläkään niitä pieniä vaaleanpunaisia vaatteista ostamaan niinkuin meinasin heti ultran jälkeen, mutta onhan tässä aikaa. Tämä viikko ja viikonloppu menee Savon Sampo-messuilla, olen niitä mukana järjestämässä. Sitten kiireet ehkä hieman helpottaa. Ja hei, äitiyslomaankin on enää kolmisen kuukautta :)Aurinkoa viikkoosi!

3 kommenttia:

  1. Hienot peurakuvat!

    Toivottavasti mehiläiset selviävät!

    VastaaPoista
  2. Ihana sauna! Taatusti pelastamisen arvoinen! Onkohan nyt jokin metsän kavioeläinten kevät karkelo meneillään. Täälläkin meinaan hirvet ja peurat liikkuvat ahkeraan. Juuri hetki sitten oikeen laumana peurat menivät pellon poikki. On ne vaan kauniita!

    VastaaPoista