maanantai 20. huhtikuuta 2015

Raskauskuulumisia rv 23

Taas yksi etappi saavutettu alivuokralaisen kanssa - rv 22 on täynnä, jolloin vauvalla on jo toiveita selvitä, jos lähtisi syntymään, ja neuvolasta saa raskaustodistuksen, jolla voi hakea äitiyspakkausta ja äitiysrahaa.

Kävimme viime viikolla sekä kontrolliultrassa että neuvolassa ja meillä on kaikki hyvin!

Kontrolliultraan pääsimme sen vuoksi, että rakenneultrassa sydämen nelilokerorakenne ei näkynyt ja haluttiin varmistaa, että kaikki oli kunnossa, vaikka muuten ei ollutkaan syytä epäillä mitään vikaa sydämessä. Oli kuitenkin suuri helpotus, että kontrollissa pienokaisemme sydän oli kaikin puolin kunnossa . Ihana vanhempi kätilö ultrasi kontrollissakin yli puoli tuntia, tarkisti siis sydämen lisäksi kaikki muutkin rakenteet ja mitat vielä kertaalleen. Vauva vastasi kooltaan viikkoja, painoarvio oli rv 21+4 437 grammaa :) Ja edelleen vauva vaikutti tytöltä ♡

Tässä kuva, kun hän jumppaa, jalat ylhäällä :)Painoa ei ole minulle tullut yhtään, samoin sokerit eivät ole heittäneet kertaakaan. Verenpaineetkaan eivät olleet enää niin korkealla kuin alussa. Hemoglobiini oli alussa hurjat 161, nyt laskenut 130, mutta rautaa minun ei tosiaan tarvitse edelleenkään syödä.

Päätimme, että otamme äitiyspakkauksen, kuten olen ottanut kahdelle edellisellekin. Tämän vuoden pakkaus on niin ihana ja meillä ei kuitenkaan ole tallessa enää juuri mitään vanhemmilta sisaruksilta, ainoastaan muutama tarkkaan valittu pieni vaate, muutama äitiyspakkauksen juttu ja jokunen lelu. Kirpparilta on kyllä nyt löytynyt vaatetta ja olen jo ehtinyt niitä mekkojakin pienelle hankkimaan (käytettynä). Vaatteita alkaa olla varmaan jo riittävästi. Vauvelin mummi lupasi ostaa vaatekaapin vauvalle, kunhan saamme sen, niin pääsemme pesemään ja silittämään pienet vaatteet paikalleen ja katsomaan, josko jotain vielä puuttuu.

Minun äitiyslomani alkaa 16.7, siihen saakka pitäisi jaksaa töissä.  Pidän tämän vuoden lomani ensi kesänä äippäloman perään, samoin osan ensi vuoden lomista. Mies aloittaa kesälomansa elokuun toisella viikolla - tai jos vauva syntyy ennen sitä, jää isyyslomalle. Tämän vuoden lomat olivat miehen työpaikalla hieman haastavia, joten koko perheen yhteistä kesälomaa isompien lasten kanssa ei nyt jää, kun koulut jo alkaa. Pitää koittaa keksiä isommille viikonloppuisin edes jotain kivaa pientä reissua, jonne pääsemme kaikki yhdessä.

Mies aikoo siis pitää isyyslomaa 3 viikkoa lapsen synnyttyä ja sitten ensi kesänä/syksynä, kun minä palaan töihin, hän jäisi näillä näkymin muutamaksi viikoksi hoitamaan lastamme, jotta saisimme hänet edes vuoden ikäiseksi ennen hoitoon menoa. Valitettavasti ei ole taloudellisesti mahdollista jäädä kotiäidiksi, vaikka olenkin sitä mieltä että vuoden ikäinen on kovin pieni menemään hoitoon - surettaa jo nyt tämä asia. Lottovoitto tulisi nyt sopivaan saumaan!

Mutta hatunnosto ihanalle miehelleni, joka tuntuu kovasti odottavan tuota aikaa lapsen kanssa ja muutenkin osallistuu varmasti tasapuolisesti lapsenhoitoon kanssani. Enkä todellakaan aio olla sellainen äiti, joka omii lapset itselleen vaan luotan kyllä miehen osaamiseen olla lapsen kanssa, hän saa nauttia nyt isyydestään pienen tyttömme kanssa täysillä :)

Sellaisia kuulumisia meille, pieni tyttönen potkii jo kylkiin asti ja maha on jo iso pallo. En jaksaisi millään odottaa, että saamme hänet syliin ja helliteltäväksi!

Lupaan laitella pian myös pihakuvia, kukkapenkissä jo krookukset, scillat ja helmihyasintit  kukkivat iloisesti muun harmauden keskellä. Ainoita kauniita juttuja tällä hetkellä pihallamme, joka talven jäljiltä näyttää tosi ankealta. Mutta kesäkeittiökin sai jo katon ja odottaa nyt maalaussäitä, jotta saa pukeutua valkoiseen. Jokohan ensi viikonloppuna päästäisiin grillaamaan?

1 kommentti:

  1. Jospa sieltä työmatkalta löytyy jotain kivaa uutta päälle pantavaa. Onnea odotukselle.

    VastaaPoista