keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Yhtenä lämpimänä iltana

Yhtenä iltana sentään aurinkokin näyttäytyi ja ulkona oli niin lämmin, että tarkeni paitasillaan. Kylläpä tuntui hyvältä - maailma näytti suorastaan vieraalta, kun oli tottunut monta päivää vallinneeseen harmauteen ja jatkuvaan sateeseen! Kunpa nyt se kunnon lämpöaalto tulisi, olen sitä niin odottanut. Minä en kärsi kuumuudesta, ja lupaan olla valittamatta, vaikka olen viimeisilläni sitten heinäkuussa ja toivottavasti hellesäässä!

Saunan terassi oottelee jo hellepäivän päikkäreille. Mies hankki meille pienen paljun, johon pitäisi vielä saada kamina jostain. Mietitään nyt miten sijoittaisimme sen järkevästi ulkosaunan lähelle, jotta saunasta pääsisi näppärästi sitten paljuilemaan. Laitettiin se nyt heti oven viereen, mutta se näyttää siinä liian massiisivelta jotenkin. Parempi olisi saada se tuohon terassin viereen, jossa maa laskee, mutta vaatisi taas sorakuorman ajoa... No mietitään...


Muutama orvokki vielä odottelee lopullista sijoituspaikkaa. Koitin houkutella miestä kaivertamaan minulle kolon tähän suureen kantoon, jotta voisin istuttaa kukkaset siihen. Kanto on juuri uuden terassin vierellä... saisi senkin naamioitua kivasti.


Tällaisen kivan hyllyn tuo minulle jo laittelikin. Eipä se taida paljon muuta iltaisin ehtiä, kun toteuttaa minun ideoitani... Pelargonit pääsi vanhaan puulaatikkoon. Toiselle puolelle keittiön ikkunaa on tarkoitus vielä laittaa toinen samanlainen hylly ja pitää koittaa kaivella näihin molempiin jostain varastoista jotain kivoja koristeita.Alaterassin kaiteet on maalattu kertaalleen. Pitäisi käsitellä myös terassilaudat (ne on tosin lämpökäsiteltyä puuta). Öljy voisi tehdä ihan hyvää silti. Parvekkeen lattia on tarkoitus maalata, mutta se odottelee edelleen sitä sateetonta kautta... ne on olleet tänä keväänä vähissä!


Kukkapenkkejä olen hieman koittanut siistiä, mutta silti ne kasvaa sulassa sovussa perennaa ja rikkaruohoa...


Orvokkeja putkahtelee aina odottamattomista paikoista, iloisia yllätyksiä! (ja juu, olisin toki voinut kitkeä tästäkin nuo voikukanlehdet ennen kuvan ottamista...)


Suklaakirsikka on tulossa täyteen nuppuja! Toivottavasti tulee hyvä sato!


Lipstikat siirrettiin viime keväänä ja niiden viime kesän sato jäi olemattomaksi. Nyt näyttää kuitenkin, että kasvu on lähtenyt hyvin käyntiin! Käytän mausteena lähes pääasiassa lipstikkaa suolan ja pippurin lisäksi, joten parin vuoden takainen kuivattu varasto alkaa olla ihan lopussa...


Täältäkin puskee jotain - en vaan muista mitä - ehkä se pian selviää?


Yrttipenkissä on jo kasvu edennyt - ruohosipulia ja viinisuolaheinää sekä oreganoa ja persiljaa näyttäisi työntyvän.


Maalaussäitä odotteleva terassi/parveke. Takanurkkaan on tekeillä ramppi, jota pitkin ukki voi huristella vastasaamallaan rollaattorilla nauttimaan kesästä ja sitten loppukesästä pääsemme työntämään vauvanvaunut näppärästi sisään :) Ajattelimme tänä kesänä vaihtaa talon puuosien väritystä, tällä hetkellä olen kallistumassa harmaaseen. Terassit ja parveke maalataan valkeiksi. Katto jää edelleen ruskeaksi, koska se odottelee sitä hetkeä, että meillä olisi rahaa toteuttaa kattoremontti, katto alkaa olla siinä pisteessä, että sen vaihto olisi ajankohtainen... ehkä sitten ensi kesänä... tai sitä seuraavana... haukkaa huomattavan ison summan rahaa, vaikka itse tekisi :( Haaveilen, että uusi katto on musta.Terassit pitäisi vielä kalustaa... en raaski nyt laittaa rahaa uusiin kalusteisiin, joten pitää kehitellä taas jotain ja tutkailla ekotorit sun muut. Nuo polyrottinkikalusteet siirtyvät ehkä yläkerran parvekkeelle (sohva, kaksi tuolia ja pöytä), joten tähän alas pitäisi keksiä jotain. Olisi minulla sisällä jo kyllä yksi vanha puusohva, sen vaan pitäisi pysyä sateensuojassa... tällä hetkellä parveke on vielä kesken ja vettä tulee sen läpi. Maalaus ja seinän/lattian välisen raon pellittäminen auttaa varmasti asiaa.En oikein osaa päättää mitä kaikkea tähän haluaisin. Terassi on noin 15 m pitkä ja sivuilta 160 cm leveä, keskeltä taas noin 3 metrinen leveydeltään. Eli mahtuishan tähän vaikka mitä. Ideoita?


Ruokailuryhmä (se suklaalevyyn vaihdettu ;) on meillä tuolla kesäkeittiön edessä olevalla patiolla. Tosin se ei ole sateelta suojassa. Ehkä siis joku pieni ruokailuryhmä olisi tähänkin hyvä.


Kirppu kävi koulujen välisissä kisoissa heittämässä keihästä. Uusi pyörä on tilattu, mutta ei vielä ehtinyt tulla, joten pyöräili kisoihin siskon pyörällä. Se taisi olla vähän noloa (punainen tyttöjen pyörä), joten oli sitten kompensoinut tilannetta - "Äiti, ajoin 60% matkasta ilman käsiä". No onneksi oli pysynyt pystyssä ♥ Kisatkin jännitti kovasti ja poika ihmetteli, että miksiköhän hän aina lupautuu noihin urheilujuttuihin, vaikkei oikein haluaisikaan, eikä omasta mielestä ole hyväkään. Kerroin, että olen hänestä superylpeä, että uskaltaa lähteä aina yrittämään ja tärkeää ei ole se sijoitus ollenkaan, vaan se että kerta toisensa jälkeen uskaltaa haastaa itsensä ja tekee parhaansa ja on mukana porukan jutuissa, eikä jättäydy syrjään. Liikunta on joka tapauksessa aina hyväksi, kilpailuista viis!


Kirppu oli myös pesisturnauksessa ja sieltä hänen joukkueensa sai pronssimitalin, se oli tärkeä juttu ja laittoi minulle heti kuvan kännykällä - harmi vaan, kun häntä oli kuitenkin kiusattu, kun ei ollut osunut palloon - niin oman luokan pojat (paitsi pari parasta kamua) kun vastapuolen joukkueenkin. Lapset on joskus niin julmia ja muistan itse liikuntatunnit, jotka oli minulle koulussa yhtä kidutusta, kun en ollut kovin hyvä minäkään. Erityisesti inhosin huutosakkijoukkueita, joissa minut valittiin yleensä viimeisten joukossa. Voiko olla lapselle mitään nöyryyttävämpää? Toivottavasti tätä ei enää nykypäivän koululiikuntatunneilla käytetä. Tuollaiset kokemukset valitettavasti saattavat pilata liikunnan riemun loppuelämäksi. Tuo pesisturnauskokemus oli sellainen, että mitalista huolimatta Kirppu totesi, ettei enää koskaan aio osallistua pesisturnauksiin, kun kaikki nauraa, jos ei osu palloon. Toivottavasti tulee vielä parempia kokemuksia ja reilumpia pelaajakavereita vastaan.
Takapiha on valtoimenaan tätä - ei ole apila (kts. lehdet), vaikka kukka sitä muistuttaakin - mikä lie?


Kirppu löysi keltaisen kukan (kevätvuohenjuuri kukkapenkistäni, mummini peruja) ja kiikutti sen äipälle :) Vatsassa kasvava vallaton vauva nautiskeli myös valosta ja lämmöstä ja potkiskeli innokkaasti. Toivottavasti loppukesä on lämmin, niin saamme nautiskella vauvan kanssa pihalla pitkään kesästä :) Odotan jännityksellä muutaman viikon päästä olevaa synnytystapa-arviota, jossa selviää, mennäänkö suunniteltuun sektioon vai saanko yrittää vielä normaalia synnytystä. Miehen takia tosin toivoisin, että lapsi syntyy vasta lasketun ajan tienoilla, että mies ehtii nauttimaan hieman kesälomasta ennen vauvan syntymää, vaikkei me kotoa enää siinä vaiheessa voidakaan juuri kauemmas lähteä. Ja niitä hyviä kelejä sinne elokuulle sitten olisi tilauksessa!2 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kasvi, enpä ole tuollaisia koskaan ennen nähnyt.

  Mukavia hetkiä teille!

  VastaaPoista
 2. Äh, voin niin samaistua tuohon pesäpallojuttuun! Liikuntaneuvojaksi opiskellessakin sama peruskoulusta tuttu tuska jatkui. Pesiskurssin (1,5 ov) viimeisellä tunnilla käytiin näpylyönnit ja vasta silloin osuin ensimmäistä kertaa koko kurssin aikana palloon! En ollut kovinkaan haluttua kamaa pesisjoukkueisiin... Kammoan edelleen kaikkia pallolajeja :S

  Tsemppiä Kirpulle ja jos keihäänheitto vielä nappaa, niin S voi kertoa pari vinkkiä yleisurheiluvalmentajan näkökulmasta!

  Täälläkin puutarhasta nousee jo paljon kasveja - ei kyllä aavistustakaan mitä!

  VastaaPoista