keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syksyn taikaa

Syksy on suosikkivuodenaikani! Rakastan tuota kaunista kultaista valoa ja värejä ja ilmassa olevaa kirpeyttä.


Me on vauvan kanssa ulkoiltu lähes joka päivä, satoi tai paistoi. Välillä olen itse kastunutkin ihan kunnolla, mutta onneksi vauva on vaunussa sadesuojan alla kuivassa. Paremmalla säällä on tehty kantoliinalenkkejäkin.
Talon maalaus jäi vielä pikkuisen kesken, syy siihen oli äkäinen ampiaispesä tuolla parvekkeen räystään reunalla... No ensi keväänä sitten :) Ja jospa saatais kattoremonttikin tehtyä ensi kesänä :)
Pihaakin olen ehtinyt hieman viritellä syyskuntoon, kun tämä neiti on niin kiltti ja hyvä nukkumaan.


Päivät menee meillä jo mukavasti rytmissä. Aini heräilee aamulla kuuden maissa, samalla kun isikin nousee töihin. Aamupäivällä pestään ja viikataan pyykkiä, täytellään pestyjä kestovaippoja valmiiksi, laitetaan keittiö kuntoon, käydään aamulenkillä, jonka ajan Aini nukkuu, sitten tullaan laittamaan ukille ruokaa ja ruoan jälkeen mennään sohvalle syöttöhommiin ja katsomaan yleensä joku sarja telkusta, tai siis äiti lähinnä - Aini vaan nautiskelee maidosta ja äiti sohvalla loikoilusta :)

Hereillä ollessa nyt 6-viikkoinen vauveli jaksaa jo hetken innostua esimerkiksi loruista, laulusta tai lelusta. Hymyilee jo kovasti ja on alkanut "jutellakin". Soittorasia on tällä hetkellä pop! Iltapäivästä tehdään jotain "äidin kivaa", kuten sisustellaan, ommellaan, etsitään lehdistä tai netistä inspistä seuraaviin hommiin, tai ollaan pihalla. Iltapäivällä Aini ottaa yleensä pitemmät päiväunet, silloin itsekin joskus nukun tytön kanssa, jos yö on ollut katkonaisempi. Ja sitten ootellaan rakasta iskää kotiin töistä :) Illat sitten touhuillaan milloin mitäkin yhdessä, kuskataan isosiskoa tallille, käydään kaupassa, Pajulassa tai iltakävelyllä, lämmitetään saunaa jne.  Iltaunille Aini käy noin ysiltä. Yöllä syödään noin yhdeltä ja kolmen -neljän maissa. Ja sitten taas aamukuudelta herätään uuteen päivään!


Ulkosauna lämpiää edelleen monta kertaa viikossa ja sisäsaunaa emme käytä toistaiseksi ollenkaan. Säästyy paljon sähköä ja vettä ja tunnelma on monin verroin ihanampi tuolla vanhassa pihasaunassa ja löylyt lempeämmät.


Ja tulihan ne meidän sormuksetkin sitten,olivat meillä maistraatissa kyllä, mutta niitä piti pienentää ja papin siunatessa liittoamme, meillä ei ollut sormuksia postin lakon takia... Sen kunniaksi kippistettiin juhlista yli jäänyt rose cava. Sormukset ovat titaania ja muuten samanlaiset, mutta minun rinkulassani on kolme pientä timanttia :)Näin se vauva-arki ja tuoreen avioparin arki on potkaistu sujuvasti käyntiin! Elämä tuntuu aika ihanalta!

1 kommentti: