sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kukkia & Koiria

Muutamia räpsyjä iltakierrokselta. Kukat on kasteltu, kanien vedet ja heinät jaettu. Koirat saa juosta vapaana pihalla, ne eivät (yleensä) pihasta lähde, vanhempaa dementoitunutta lukuunottamatta, ja saavat käydä tarpeillaan takametsikössä (tai vanhempi käy mun kukkapenkissä...). Iltalankki murun ja Ronjan kanssa jäi tänään väliin, mutta aamulla taas...
 

Niittyhumala valtaa nurmikkoa. Se on niin kaunis, että haluan antaa sen levitä, sen ja sammalen.
Saunan terassilla on tällä hetkellä yksi heteka ja hyttysverkko, tarkoituksenani on tuoda siihen vielä toinenkin :) Jonain kauniina kesäyönä aion yöpyä siellä... onneksi kesää on vielä paaaaaljon jäljellä.Kultsut on niin mukavia koiria. Ronja on leppoisa, mutta niin rakastettavan innokas tyttö :) Se kärsii aikalailla kuumuudesta, mutta aamulenkillä käytettiin sitä murun kanssa uimassa mattolaiturilla. Iltaisin tyttö kastelee sen viileällä vedellä että sen on helpompi asettua yöksi... Ronja nukkuu tytön sängyssä yleensä, mutta nyt kuumalla lattialla sängyn vieressä.


Kukkapenkin ihana sekamelska. Minun silmiin tämä näyttää silti kauniilta, koska pidän cottage gardenista. Tässä kasvaa (pääasiassa) ketoneilikkaa, lemmikkiä, liljoja, jotain kesäkukkaa...


Lemmikkejä en raaski kitkeä, ennen kuin ne ovat kukkineet aivan loppuun... sitten saavat tehdä tilaa seuraaville kukkijoille :)


Minulla ei ole aavistustakaan mistä nämä upeat neilikat tähän ovat tulleet, mutta olen niistä niin iloinen. Toisaalta suren kolmea kadonnutta delfiniumia (ritarinkannusta) :( niitä oli sinisenä, vaaleanpunaisena ja valkoisena tässä penkissä muutaman vuoden, vaan eipä ole enää :(


Mutta tässä sitten pihani murheenkryyni ja häpeäpilkku. Tästä kaadettiin pari vuotta sitten kolme isoa koivua sekä pari puuksi kasvanutta orapihlajaa. Sen jälkeen ei ole tehty mitään. Siellä kasvaa kaikenmaailman rikat, maa on täynnä oksia, kiviä, remontin jäljiltä mahdollisesti nauloja ym. Kunpa saisin jonkin idean, mitä tälle keksitään. Puita ei panna enää kasvamaan, koska juuret menee sokkelia murentamaan. Ei ainakaan isoja puita. Ehkä niitä jättiperennoja...Samoin talon sokkelin reunukset haluaisin kivetä.Sitten pari kuvaa kaneista. Tässä tyttömme, hän on Lady Gaga :)


Ja tässä on Nöpö. Nöpöllä on paha synnynnäinen purentavika ja se vaatii noin kuukauden välein hampaiden lyhentämisen. Olen opetellut tekemään sen itse. Luulin aikanaan, ettei tämä poikanen selviä, vaan niin se on vain muuten terve 4-vuotias neiti :) Kesällä ainoa ongelma ulkotarhassa eläville kaneille on itikat. Ne iskevät erityisesti kanien korviin, jossa turkki on ohut :( Välillä joudumme ottamaan kaneja sisään parantelemaan itikanpuremia, kun ne raapivat korvansa verille :(

Nöpö ei pysty, hampaistaa johtuen, myös itse hoitamaan turkkiaan, joten se on usein hieman "rähjäinen" ja sitä pitää harjata usein erityisesti karvanlähtöaikaan.

Kani on aika työläs hoitaa tällaisenaan, mutta se on tyttäreni lempikani, joten tietysti parhaamme teemme, jotta se saisi elää mahdollisimman hyvän ja pitkän kanielämän :)
Mummin vanhat pionit kukkivat vielä vuosikymmenten jälkeenkin. En tiedä, mitä lajia lienevät, mutta näissä hennon vaaleanpunaisissa on aivan huumaava tuoksu, oli pakko poimia yksi maljakkoon sänkyni viereen.Kohtalonkukkia löysin Agrimarketista ja ihastuin näihin heti.


Tässä on minun vanha herrani Retu. Se on jo 14,5 vuotias. Mutta katsokaapa miten kauniisti se laittaa aina tassunsa maatessaan :)


Ja tässä vielä minun kultamussukkani Ronja. On oikeastaan tämän koiran ansiota, että minä ja muru löysimme toisemme, koiralenkillä kun tavattiin. Ronja on meidän Amor :)

Ronja on jo 9 vuotias ja tuli meille kodista, jossa oli allergiaa. Olen niin kovasti kiitollinen tästä ihanasta rakkaasta hauvelista :)


Voiko  olla ketään suloisempaa?

8 kommenttia:

 1. Kiitos ronja koiralle kun saattoi meidät toistemme luo :-)
  murun piha on on niin ihana, huvimajoineen ja kauniineen kukkineen.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia!

  Jos murheenkryynipaikka on aurinkoinen ja melko kuiva, niin sormustinkukkaa ja salkoruusua. Taikka kukkaniitty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin sellainen. Molempia löytyy jo puutarhasta, täytyypä heitellä siemeniä syksymmällä :) Kukkaniittykin olis kyllä ihana ja sellaiselle olen paikkaa hakenutkin, tuo se ehkä voisi olla :)

   Poista
 3. Tunnelmallista, mukava lukea blogiasi! Minkä rotuinen on Retu-herra?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, Retu on Portugalin vesikoira :) Ihan uskomattoman kiltti, seurallinen ja uskollinen koirarotu ja ainakin tämä yksilö on ollut myös tosi terve, vasta nyt ihan hiljattain on ollut ongelmia vuotavien silmien kanssa :(

   Poista
  2. Hän on kyllä ihana!

   Poista
 4. Voi miten suloisia koiria ja kaneja! Mikäs tuolla vietellä kesäpäiviä :)

  VastaaPoista