perjantai 19. heinäkuuta 2013

Lattiaremppa etenee

Torstai-iltaan mennessä tilanne oli jo näin pitkälle kehittynyt :)

Uudet pohjalaudat, uudet juoksut, purut osin jo paikallaan ja lankkujen asennus aloitettu. Nopeemminkin olisi voinut sujua murun ja kirvesmiehen osalta, mutta kun oltiin vähän muiden ihmisten aikataulujen varassa, niin ei päästy tekemään täysiä päiviä. Mutta hyvä näinkin. Taidan päästä maalaamaan lattiaa jo viikonloppuna, vielä kun osaisin päättää värin. Samaa siniharmaata kun ruokasaliin vai kaunis kermanvalkoinen... hmm. Tapeteista tulee vihreät, valitsin seiniin Pilhlgren&Ritolan Persialaisella Torilla-tapetin:

EDIT:// Kuinka ollakaan, tapetti oli ehtinyt Pihlgren&Ritolan tehtaalta loppua ja jää pois tuotannosta :( Laitoin kyselyn vielä Tapettitalolle, olisko heillä ollut tätä jäljellä. Kylläpä harmittaa, tapetti on luonnossa ihana sammaleenvihreä, tekisi huoneesta varmasti tosi kotoisan ja kauniin ja pidän murretuista sävyistä, jotka sopivat myös olemassaoleviin sinapinkeltaisiin samettiverhoihin ja murretun keltaisiin sohvakalustoon... Jos ei löydy tätä, niin mitähän sitä keksisi tilalle...

(Kuva Pihlgren&Ritola)

Sen kanssa ehkä kermanvalkoinen olisi raikkain. Lattialistat tulee leveät valkoiset. Vanhaa kattoa ei uusita (reiällisiä haltexlevyjä), koska se on ihan hyväkuntoinen. Uusi tai siis vanha upea 40-luvun kattolamppu, jonka sain siskon miehen vanhemmilta, pääsee myös kunniapaikalle tähän uusittuun "saliin". Tuskin maltan odottaa, että näen valmiin lopputuloksen, vaikka vielähän tuossa hommaa riittää. Vanhat seinälevyt (osin haltexia, osin lastulevyä) pitää purkaa ja levyttää uudelleen, muurin rappaus pitää pudotella ja puhdistaa vanha tiilimuuri (tai vaihtoehtoisesti rapata uudelleen ja maalata),  listat laitella ja sähköt uusia. Mietin jo, että miten sisustaisin huoneen. Säilyykö se edelleen kirjastona vanhoine chippendale-sohvakalustoineen vai keksinkö jotain muuta. Ja jos keksin, niin minne sitten sijoitan hyllymetreittäin kirjoja... Onneksi viikon päästä alkaa taas loma, part 3, joten sitten minulla on aikaa miettiä :)

1 kommentti: