tiistai 29. huhtikuuta 2014

Koululaisia vieraana kanalassamme :)

Meillä kävi kakkosluokkalaisia vierailulla kanalassamme katsomassa kanoja ja kaneja, sopivasti oli ihailtavana suloiset kaninpoikasetkin :) Koulu sijaitsee noin 100 m päässä, joten kanalamme on sopiva ilmainen "kevätretkikohde".Kanarotuja esitelläkseni, otin erikseen nämä tuotantohybridit, sitten yhdessä aitauksessa oli kaikki maatiaiskanamme (ja yksi kani) ja kolmannessa silkkikanasekoitukset. Sekä parit kanit :) Meillä nimittäin kanit ja kanat asuvat ongelmitta samoissa tarhoissa/kopeissa. Kummatkaan ei kiusaa toisiaan, mut väittäisin että kanit on silti kingejä :)
Tässä vielä opettajan ottamia kuvia, itse en ehtinyt kuvailla vierailun aikana.

 
Käytiin katsomassa löytyykö pesistä munia -ja löytyihän niitä lasten iloksi, päästiin todistamaan yhden kanasen munintapuuhatkin kaikkine kotkotuksineen ja kurmotuksineen :)
 

Ja nämä kaninpojat, ne oli tietysti ihan hitti :) Emo onneksi ei pane pahakseen, että käyn joka päivä vauvoja tarkistelemassa ja nostelemassa, se ja poikaset ovat siihen tottuneet, emo on muutenkin tosi kesy. Laitan kuitenkin yleensä aina "verhot" emon eteen, ennen kuin nostan poikaset pesästä ja kun palautan takaisin. Kaikki viisi pienokaista voivat mitä parhaiten, ovat pulskia ja eläväisiä ja turkki alkaa jo näkyä. Yksi on valkoinen, yksi kellertavanruskea, kuten isänsä, yksi harmaa ja kaksi äitiinsä tulleita valko-ruskeita :)
 Nämä enkkuluokan oppilaat olivat kyllä niin reippaita, iloisia ja hienosti käyttäytyviä, että oli ilo saada heidät vierailulle :) Kysymyksiä tuli oikein tulvimalla ja kaikki tahtoivat silitellä pikku kanivauvoja ja jokainen sai ruokkia kanoja ja kaneja omenanlohkoilla.

Seuraava luokkakin on jo ilmoittanut tulevansa toukokuussa :)

7 kommenttia:

 1. Voi miten pieni ja söpö kaninpoikanen on..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja päiväpäivältä tulevat suloisemmaksi :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On :) Tosin tässä porukassa kaikki olivat kanoja ennenkin läheltä katselleen ja kolme sylissä pitänytkin :)

   Poista
 3. Ihania pupuvauvoja ;) Me asumme myös suurehkon koulun naapurissa ja koska talo on ollut pitkään tyhjillään, nyt ei lapsille oikein mene jakeluun että se on meidän koti ja he eivät voi pihalla juosta miten tahtovat ja tutkia paikkoja. Olemme harkinneet kanojen pitoa ja miten tahansa ne sijoitamme, näkyvät ne koulun pihalle. Olen yrittänyt pohtia tuoko se vain lisää uteliaita silmäpareja niitä pällistelemään ja stressaantuvatko elikot. Minulla ei ole ennen ollut kanoja, joten niiden sielunelämä ei oikein ole selvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne tunnu häiriytyvän vieraista, meillä tosin käy lapsivieraita lähes joka päivä, lasten kavereita ja luokkakavereita katsomassa ja hoitamassa elukoita :) Onneksi ei ole tarvinnut vielä luvattomia kulkijoita häätää, ainahan sekin riski on olemassa. Meidän kanat on sisäpihan puolella eikä aivan tielle nähtävissä, joten sekin on auttanut varmasti. Kanat ovat sosiaalisia olentoja ja oppivat nopeasti lehahtamaan parvena paikalle katsomaan, kun joku lähestyy tarhaa, josko saisi jotain herkkupaloja :)

   Poista
 4. Hei uuteen blogiin :) Minä pelkään kanoja, oikeastaan lähes kaikkia lintuja, vaikken ehkä niin kaikkein pienimpä tirppoja. Kuitenkin nämä muiden pikkukanalat ovat kovin viehättäviä. Niin ja miten viehättäviä nuo pikkuruisen puput onkaan <3

  VastaaPoista