maanantai 7. huhtikuuta 2014

Violets are red, violets are blue...

Jo kuukauden kasvarin valopilkkuna ovat olleet narsissit. Nyt uskalsin jo muutaman orvokinkin laittaa. Puksipuut kannoin kanalasta talvehtimasta. Yöksi kyllä huolella peittelen harson alle :) Ruusut ja hortensiat vielä lämmittelevät kanalassa...
 

Samettisia tähtisilmiä... orvokeita ei vaan voi vastustaa! Ne onneksi myös leviävät, meillä niitä putkahtelee esiin sieltä sun täältä...


Vanha pakki pääsi uusiokäyttöön istutusastiana. Orvokit alatasolla, ja ylätasolle napsin muutaman mehitähden, jospa ne siitä leviävät kesän mittaan :)


Kasvari alkaa olla jo aika kutsuva. Vaikka kunnollinen ovi kyllä puuttuu, reipas pieni poikani teki siitä air soft-sotaleikkejään varten suojakilven, kun se oli talven aikana irronnut ja löytynyt sopivasti maasta. Eikä sille ovelle siinä operaatiossa käynyt hyvin ;) Täytyy kehitellä uusi ovi... entinen olikin aika kökkö ja putoili tämän tästä kiskoiltaan...

 
Tässä vielä meidän pikku kananen, Tirppa Jr. Se on niin ihana, mun vauveli :) Kevyt kuin höyhen, on ihan kiltisti sylissä, piipittää emonsa perään vielä kun pikkulintu, ei osaa kotkottaa ollenkaan :) Aika hassu kaveri :)


Kanatkin siis oikeesti voi olla ihan sylilemmikkejä siinä missä kissa tai koira tai kanikin, vaikkei niitä nyt sisällä talossa pidetäkään. Kesäkanoja harkitsevan kannattaa vaan miettiä talvisijoituspaikkaa. Ja luvat kuntoon taajamassa :) Ei se vaadi kuin hieman paperinpyöritystä, ja tosiaan kuntakohtaisia eroja tosin on, mutta yleensä noin 5-6 kanaa saa pitää pelkällä pitopaikkailmoituksella :) Ja joissain kunnissa enemmänkin, mutta meillä vaaditaan maksullinen lupa suuremmalle laumalle ja muille tuotantoeläimille tietysti myös.

Kanoista ei ole taajamassa mitään ongelmaa, koska pehku maatuu hyvin, ei tule hajuhaittoja ja kanat ovat kyllä rauhallisia ja hiljaisia :) Kun "munituttaa", niin silloin käy kovempi potpotus, ymmärtäähän tuon...  meidän kanat munii yleensä aamupäivällä. Samoin välillä näytetään nokkimisjärjestys, mutta ne on aika satunnaisia kotkotuksia.

Kukko on sitten eri juttu tietysti... Mutta onhan niitäkin taajamassa, tiedän olevan täällä omassa kotikaupungissanikin, se vaan vaatii mukavia ja ymmärtäväisiä naapureita :)"Pii pii pikkuinen lintu... "

*täysin hurahtanut kanoihin*

9 kommenttia:

 1. Kyllä niin paljon tekisi mieli ottaa muutama kana ...kolmekkin riittäisi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme on oikein hyvä määrä, siitä saa jo kotitarvemunat :)

   Poista
 2. no niin ja kun kanaa ihastelin, unohdin vallan kehua kasvihuonettasi...ihanaa keväistä jos siellä..:)

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva idea tuo pakin uusiokäyttö! Kutsuvalta näyttää kasviksessa, millonkohan sitä saisi omansa edes pestyä niin pääsisi päivänvalokin sisään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivottiin autotallia ja poimin talteen (roskakuormasta) useammankin vanhan peltisen pakin ym :) Toisen romu toisen aarre :)

   Poista
 4. Voi miten symppis tuo Tirppa junior:)

  VastaaPoista
 5. Sattumalta löysin puutarhablogeja etsiessä tänne :) ihana blogi sinulla! ajattelin samalla vinkata, kun minulla on facebookissa ryhmä nimeltä käsityöblogit. Kaipailen itse sinne enemmän puutarhablogeja, kun itsellänikin kevät ja kesä tuo enemmän puutarhajuttuja blogiini. Käy kurkkaamassa ryhmää jos kiinnostaa :)

  https://www.facebook.com/groups/231099553716559/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävin liittymässä ryhmääsi :) Ja tervetuloa Vihervaaraan, kiva saada uusia lukijoita :)

   Poista
 6. Ihania värejä kasvihuoneessa :)

  VastaaPoista