keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Onnenpäiviä

Helle ja aurinko on niin parhautta! Ja puutarhuri toivottaa sadekuurotkin (pienet ja lempeät) tervetulleeksi. Luumut aloittivat kukinnan ensimmäisinä, kirsikat tulevat hyvänä kakkosena ja omenoita ootellaan seuraavaksi.
 


Meillä on kivenpyöritys- ja purkupuuprojektit jatkuneet :) kiitos ahkeran muruni ♥


Seulanpääkivikäytäviä pitäisi vielä vaan jaksaa lisää harjata ja kastella...Vanhasta AIV-pullokorista saa kivan pöydän, kun laittaa sen päälle Ikeasta hankitun suuren tarjottimen :)


Kasvihuoneessa talvehtinut kärhö kukkii jo nyt.


"Alatarha", jossa asuu kaksi kania eri looseissa sekä päivisin silkkikanat, sai katon purkupuusta. Vielä haetaan muutama valokate, jotka jäivät isältäni ylimääräiseksi tuohon etuosaan.


Töpö-kani ottaa rennosti auringonpaisteessa :)


Yrttipenkistä löytyy muovinen kaveri...


Hankalaan pellon ja tien välisuikaleeseen aloimme laitella myös kiveystä, kaivoimme maasta osin nousseet kivet kokonaan esiin ja asettelimme ne penkeiksi. Niiden päälle laitan kesäkukkia. Tässäkin kiveystä pitäisi vielä harjata...


Toinen kohta, josta maasta oli noussut teräviä kiven kärkiä oli tässä, siinäkin kaivoimme kivet reilusti esiin ja osan nostimme pinnalle, lisäsimme seulanpääkiviä, teimme taakse kohopenkin parille kanukalle ja mongolianvaahteralle ja vanhasta muuripadasta virittelimme toivomuslähteen!


Pumppu pitäisi vielä hommata vettä pyörittämään. Kohopenkin reunalle ja kivien väliin siirsin kivikkokasvien alkuja. Ylimääräinen vesikin rankkasateiden jäljiltä on jo kuivanut :D


Purkupuuta, valmiiksi valkoiseksi maalattua, saatiin hyödynnettyä myös huvimajaan. Oli vieläpä täysin sopivan mittaista! Olipa helppo vaan nakutella kiinni... Vielä pitäisi vaan nurkkiin laittaa listat tai jotkut koristelaudat.


Lauantaina meillä on jännä päivä, meille tulee mehiläispesä :) Käyn parhaillaan mehiläistarhaajakoulutusta ja varmasti tämän kesän käytönnönharjoitukset oman pesän kanssa sitten antaa parasta opetusta. On siinä kyllä haastetta näin ampiaiskammoiselle, mutta oma hunaja houkuttaa enemmän, joten täytyy vaan ajatella, että pelot on tehty voitettaviksi! Mehiläisprojektista kuvia sitten myöhemmin, kunhan on saatu pesä (toivottavasti onnellisesti) kotiutettua!

Vielä viikko ja sitten meillä alkaakin ensimmäinen lomapätkä, loput sitten heinäkuussa. Minulla kävi niin ihmeellisen hyvä onni, että voitin Kukkalaakso-blogin arvonnassa kahden hengen matkan Englantiin Thatchers-siideritilalle! Matkan toteuttaa maahantuoja Diamond Beverages Oy. Ja se on sopivasti lomaviikollamme, lähdemme siis murun kanssa torstai-aamuna Lontooseen ja palaamme aamuyöstä sunnuntaina takaisin Suomeen. Tila sijaitsee Somersetissä ja yövymme Bristolissa. Emme malttaisi odottaa! :)

3 kommenttia:

 1. Tuollaiset kottikärryt tahdonkin....kahdella pyörällä. Eivät varmasti kellahda herkästi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä näppärät, kun voi yhdellä kädelläkin liikuttaa :)

   Poista
 2. Ihana nähdä kun teette noita kivitöitä. Itse rakastan kiviä ja tällä hetkellä on kivipiha. Tosin ehkä tuleva piha ei enään sitten olekkaan. Tuo kärhö on aivan ihana kun se nyt jo kukkii. Täytyy seurata kuinka kauan sen kukinta kestää sitten kesän aikana.

  VastaaPoista