tiistai 13. toukokuuta 2014

Positiivisia muutoksia huhtikuu: Valinnan vapaus

Huhtikuu meni ohi ihan hujauksessa, työkiireet verottivat vähän alkuvuoden hyviä ajatuksia oman ajan lisäämisestä, toisaalta, pihatyöt ovat alkaneet ja ne ovat juurikin sitä kallisarvoista ja palkitsevaa omaa aikaa, jota tarvitsen ja josta pidän.

Huhtikuun muutoksena voisin esitellä ajatustavan muutoksen, jota koitan kiireen keskellä pitää mielessä. Se on valinnan vapaus.

Jos minulla on vaikkapa työpaikalla mahdollisuus ottaa kahviautomaatista herkullinen capuccino, jossa on reippaasti kaloreita taikka sitten höyryävä kupillinen (sokeritonta) vihreää teetä, kummanko valitsen?

Jos minulla on illalla ripaus energiaa ja aikaa jäljellä, niin jäänkö makaamaan sohvalle ja surffaamaan kanavia vai lähdenkö kävelylle?

Kävelenkö töissä portaat neljänteen kerrokseen vai otanko hissin?

Kävelenkö kauppaan, joka on meiltä noin 300 m päässä vai ajanko senkin matkan autolla?

Tällaisia pieniä valintoja yritän pitää mielessä joka päivä ja valita sen järkevämmän vaihtoehdon. Varmasti niillä on pitkässä juoksussa merkitystä :)

Nyt meillä onkin kunnon arkiliikuntaa luvassa vielä vähänksi aikaa, eilen meille tuli kuorma seulanpääkiviä ja kivituhkaa ja niitä aloitimme illalla töiden jälkeen asentamaan. Sopivasti tuli rankkasateetkin tänne Itä-Suomeen, en lainkaan pane pahakseni (paitsi jos maa-aines ei ollutkaan kivituhkaa ja leviää sitten ympäri pihaa sateen mukana), vältyn itse letkulla kastelemasta polkuja... ja puutarha kaipasikin vettä.

Eilen tehtiin polkuja, kiveyksiä, kivikko-istutuksia, ja tänään aion tehdä (olettaen että tuo sade hieman hellittää) jatulintarhan, kivisen labyrintin... ne ovat niin kiehtovia...

Kuva lainattu täältä, josta löytyy myös lisätietoa.1 kommentti: