keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Menneen vuoden muistoja

 
 
Tammikuussa mies oli pakkolomalla (kuten nyt taaskin...) ja alkoi aikansa kuluksi remontoimaan yläkerran olohuoneen lattiaa. Juhlittiin myös kanssamme asuvan ukkini 87-vuotissynttäreitä. Kävimme talvisella retkellä Kirpun kummitädin ja -sedän kanssa, jossa Kirppu pääsi pilkille seuranaan ihana Oliver-koira. Meille muutti pieni ja hieman kaltoin kohdeltu Luna-kissa, josta on vuoden mittaan tullut pulska ja kiiltäväturkkinen, pilalle hemmoteltu olento, joka ajaa ukin pois kiikkutuolista, silloin kun haluaa asettua siihen itse nukkumaan :D Puutarha muuttui tammikuun pakkasissa lumikuningattaren valtakunnaksi.


Helmikuussa meille tuli kolme uutta kanaa ja tutustuin niiden myötä toiseen kanaharrastajaan, jonka kanssa on vuoden mittaan kehitelty kaikenlaista, ja hankittu mm yhteinen haudontakone :) Juhlimme 20-luvun salakapakka-teemaisia hyväntekeväisyysjuhlia, kävimme katsomassa Apassionataa. Lapset pääsivät rinteeseen harjoittelemaan nuorkauppakamarin talvipäivässä. Kotonakin herkuteltiin näemmä laskiaispullien ja rocky roadin merkeissä :) Käytiin ajelemassa miehen isän kotitilalla.

Maaliskuu näytti jo keväiseltä. Aloimme rakentaa kaneille uutta kesätarhaa. Kanat saivat myös ulkotarhan ja pääsivät happihyppelylle tallissa vietetyn talven jälkeen. Pidin Me&I-kutsut. Saimme hoitoon ihanan Roosan, joka ratsasteli Villiksen puuhepalla. Yläkerran olkkari tapetoitiin uudellen, kun uusi lattiakin saatiin maalattua. Siitä tuli niin ihanan valoisa.


Huhtikuusa ei ollut lumesta tietoakaan! Käytimme Kirppua kavereineen pelaamassa air softia Pajulassa. Laittelin jo kasvihuonetta kesäkuntoon. Saimme vieraaksi pienen ihanan kummityttöni. Villiksellä oli tässäkin kuussa ratsastuskisoja ja sattui kamerakin mukaan. Kävimme koko perhe Ruotsin laivalla Suomen nuorkauppakamarin Leaders at the sea-huippukokouksessa. Saimme entiseltä naapuriltamme kolme ihanaa kanaa, joista pienin oli tämä Tirppa, ihan vauveli vielä. Kävin työmatkalla Itävallassa.


Oi ihana toukokuu!! Rakas tyttöseni päätti ala-asteen. Hankimme ensimmäisen mehiläispesämme ja kotiutimme sen Pajulaan. Kävimme mökillä, soutelemassa t-paidoissa näemmä! Kaikkialla oli ihana kevään vihreys!


Kesäkuussa tapahtui kaikkea kivaa. Heti koulun loputtua teimme "lapsikaappauksen" ja suuntasimme matkailuautolla Powerparkiin. Oli huippukiva reissu! Sen jälkeen lähdimme miehen kanssa kaksin voittamalleni matkalle Englantiin, Thatchers-siideritilalle. Pääsimme siellä näkemään myös muita hienoja nähtävyyksiä ja katsomaan krikettiottelua lämpimänä kesäiltana! Unohtumaton elämys! Lilli-kissamme sai neljä pentua. Yksi niistä jäi meille, kun se oli niin suloinen, ettei siitä raaskittu luopua. Se sai nimekseen Kismet, mutta kutsutaan myös Pinsetiksi, Uikkariksi (turkin kuvion mukaan) ja milloin milläkin höpsöllä hellittelynimellä. Se on kaikkien suosikki, viihtyy sylissä ja on semmoinen lötköpötkö. Pihamme oli mukana Avoimet Puutarhat 2014-päivässä. Sekin oli kiva kokemus!

 Heinäkuussa lomailimme. Teimme toisen lapsikaappauksen, joka suuntautui Puumalaan Kesämaahan. Nautimme lomapäivistä ja pienistä eläinystävistämme. Kissanpoikaset olivat ylisuloisia. Kanaemokin hautoi kaupanmunasta meille pienen tipusen. Kanilla oli poikasia myös. Lapsilla riitti puuhaa eläinpoikasten kanssa. Puutarha kukoisti.


Elokuussa olin mehiläistarhaajan opintojeni myötä kesäretkellä Hartolassa Suomen suurimmalla hunajatilalla Komppa-Seppälällä. Retki oli tosi hyödyllinen ja opin paljon kaikkea uutta tarhauksesta. Mieheni kanssa osallistuimme Sääksmäellä järjestettyyn kulttuurihistorian hoidon leirille, jossa työskentelimme mm vanhalla kalmistolla, vanhan perinnemaiseman ja kuppikiven maisemissa Rapolanharjun juurella sekä kunnostimme vanhaa hirsitorppaa. Illat istuimme leirinuotiolla, paistoimme muurinpohjalettuja ja saunoimme. Mielenkiintoista ja opettavaista, yksi kesän kohokohdista! Elokuussa kävin myös Turkissa työmatkalla.

Syyskuun alussa haimme vielä karkuparven erään vanhan saunan seinältä. Nautimme kotipihan antimista. Villikselle löytyi uusi karvakaveri, kun pieni Avatar-poni kaipasi liikuttajaa. Syksyn kultainen valo ihastutti.


Lokakuussa retkeilimme mökin lähimetsissä ja löysimme jännittävän harjun ja supan. Lähdimme ensimmäistä kertaa tällä uusperhekokoonpanolla ulkomaille, Turkin Türkleriin. Oli ihanaa nautiskella lämmöstä ja auringosta ja upeista maisemista. Matkalla mukana olivat myös mummo ja ukki.

Marraskuu oli tyypillinen marraskuu... harmaa, kolea, märkä. Kävimme mehiläispesillä tekemässä talveutustoimia ja samalla siistimme vähän Pajulan pihaa kuusiaidan kaadon jäljiltä. Polttelimme risuja ja teimme yhteisiä toivomuksia :) Taitaapa niistä yksi käydä toteenkin ensi vuonna...
Vietimme myös halloween-juhlia.


Joulukuussa olin taas Turkissa työmatkalla. Joulukuu meni taas liian nopeasti, vaikka yritin aloittaa valmistelut ajoissa. No kaikki tarpeellinen tuli tehtyä, jopa saunakin siivottua :D Eniten toivoin joululta lomapäiviä ja rauhoittumista ja ne on olleet niin ihania päiviä. Harmi vaan pian ohi... seuraavaa lomaa saakin odotella... Jouluna jokainen eläin sai herkkuja ja talliin laitettiin koristeeksi havuja. Kotona oli ihana joulutunnelma. Lumiset joulupäivät olivat kauniita ja vaikka pakkanen paukkui, välillä ulkoiltiinkin. Kissat nauttivat lämmöstä ukin huoneessa.

Kiireinen vuosi, kuvista päätellen myös aika eläimellinen :D Jouduimme sanomaan lopulliset hyvästit kahdelle kanille tänä vuonna ja tietysti osa poikasista myytiinkin uusiin koteihin. Uusia eläimiä tuli useita iloksemme. Niin myös uusia ystäviä, joiden kanssa on kiva harrastaa yhdessä taikka vaikka käydä lounaalla :) Ihan tällaista tahtia en kuitenkaan haluaisi ensi vuotta viettää ja arvelenpa että loppuvuodesta sitten tahti hiljeneekin. Alkukevääksi olen lupautunut vielä yhteen sun toiseen juttuun, jotka tietenkin viedään parhaan mukaan läpi :)

Oikein hyvää vuotta 2015, täyttäköön se sydämen pohjasta toivotut toiveenne ja tuokoot kasapäin iloa ja auringonpaistetta! Unohtamatta välillä pieniä myrskyjä ja lempeitä sateitakaan! Iloisin mielin kohti kevättä!

3 kommenttia:

  1. Aivan mahtava postaus!
    Ihana kooste kuluneesta vuodesta kuvineen kaikkineen! :)))

    Paljon iloa ja onnea vuodelle 2015 ♥ ♥

    VastaaPoista
  2. Voi miten kivan blogin löysin täältä. Ehdottomasti palaan uudelleen ja liityinkin lukijaksi. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista