maanantai 9. maaliskuuta 2015

Pinkkiä ja pastelleja

Parin päivän lomallani nautiskelin siitä, että sain kaikessa rauhassa tehdä kotitöitä. Tuntuu, etten ole tehnyt viime kuukausina oikein mitään kotona - kultainen mies ehtii aina hoitamaan kaikki hommat ja koti pysyy siistinä ihan hänen ansiostaan, kun itse olen töiden jälkeen useimmiten pötkähtänyt sohvalle umpiväsyneenä. Ainoastaan silitystä en anna hänen tehdä. Osaisi varmaan, jos alkaisi, mutta minä tykkään siitä hommasta, vaikka pyykkivuori aina kasvaakin - silittäminen vaatii juuri oikean mielentilan, hyvää musiikkia ja riittävästi aikaa :) kun kaikki taivaanmerkit ovat kohdallaan, silitys on yksi kivoimmista kotitöistä. Valitettavan harvoin ne vaan osuu minulla kohdalleen... :D
 

Keittiössä meillä on myös pysyvästi kaiuttimet kaapin päällä, joihin liitän joko kannettavan tai tabletin, jolloin saan musiikkia ruoanlaittoon tai muuhun keittiössä puuhasteluun. Kuuntelen paljon musiikkia, lähinnä Spotifysta, erityisesti viikonloppuisin.


Keittiömmehän oli ns. kierrätyskeittiö - noin 20 vuotta vanhat Puustellin tammikaapit saivat meillä uuden elämän, tosin aivan eri malliseen keittiöön kuin mitä ne oli alunperin suunniteltu, mutta hyvä tuli, eikö :) Kaapit ovat edelleen täysin moitteettomassa kunnossa. Kyllä tammi vaan on kaunista ja kestävää.

Ikean tammitasoihin olen myös ollut tyytyväinen, niitä pitäisi kyllä useammin muistaa öljytä. Tiskipöydän vierellä on tullut tummentumaa, kun vettä tuppaa jäämään siihen. Onneksi nuo voi aina hioa ja käsitellä sitten uudelleen öljyllä tai vahalla.


Meillä kävi pieni vesivahinko keittiössä, kun tiskialtaan poistoputki oli liikahtanut paikaltaan - lattiaa ei tarvinnut avata, purut lautalattian alla kyllä kuivuivat kun vettä ei kauaa ehtinyt tulla, mutta tiskikaapin sokkeli (lastulevyä) ehti kärsiä ja nyt on ollut ongelmana löytää uutta sopivaa siihen... Täytyy varmaan laittaa liimapuulevyä ja petsata se tammen sävyiseksi.


Olkkariinkin sain vähän keväisempää ilmettä hempeän H&M:n pastellisilla tyynynpäällisillä.


Ja koska minulla on nyt ihan järjetön kaipuu kaikkeen hempeän vaaleanpunaiseen (olisko masuvauva tosiaan tyttö?), niin maalattiin tämä ennen tylsä kirsikanvärinen ruokapöytäkin Miranolilla, sävyllä Vaahtokarkki. Nyt se on niin lällyn hempeä, että! Sävy on niin hailakka, että se näyttää melkein valkoiselta, ei siis ainakaan käy silmille liian pinkkinä. Pöydällä mieheltä saatu (=ruinattu) naistenpäivän ruusu :)


Samaan syssyyn innostuttiin päällystämään tuolitkin. Ne olivat aiemmin oranssinruskeat, nyt hyödynsin vanhan harmaan tähtikuvioisen kerniliinan, jostain sain juuri sopivasti kuuteen tuoliin uudet päälliset. Kun eihän tuolle hempukkapöydälle nyt raaski liinaa laittaakaan :)

Tuolit oli aiemmin maalattu Annie Sloanin kalkkimaalilla.


Tässä vielä kuva "normielämästä"... arvatkaa mitä mies laittaa ruoaksi... jep, lohta... koko kissakööri on alta aikayksikön paikalla kärkkymässä herkkupalaa...


 ... ja tuuri kävikin, kun saivat herkutellakseen pienen kimpaleen.. Edessä Lilli ja istumassa Lillin tytär Kismet ja takana meidän pulskimus Luna.


12 kommenttia:

 1. En yleensä ole kateellinen toisten jutuista, mutta nyt pitää myöntää, että pieni kateus iski. Lukiessani, että miehesi tekee suurimmaksi osaksi kotityöt, niin kateus iski. Vaikka mieheni ei laiska olekkaan, vaan joutuu tekemään tosi pitkää päivää, niin vapaina aikoinakaan ei hän kyllä tee kotitöitä kuin pakotettuna:) Ymmärrän, että työ vie osansa, koska itsekin teen fyysisesti raskasta työtä. Mutta silti...olet oikea onnen nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit - tiedän olevani ja olen siitä kovasti kiitollinen, että mies jaksaa oman työnsä päälle hoitaa kotia muutenkin, mutta erityisesti nyt, kun minun panokseni on ollut aika vähäistä. Mielelläni näkisin, että molempien käydessä päivätöissä, kotityöt jakautuisivat kutakuinkin puoliksi, onneksi väsymys alkaa pikkuhiljaa helpottamaan nyt keskiraskauden aikana. Ja jospa sitten kotiäitinä pystyn hoitamaan kotityöt niin, että mies töistä tultuaan voi vaan pääosin keskittyä vauvaan, muihin lapsiin ja minuun ja viettää aikaa meidän kanssamme, siistissä kodissa :)

   Poista
 2. Jestas kuinka UPEA tuo ns. hellanurkkaus! ♥
  Niin kauniisti sisustettu, että jäin kauaksi aikaa kuvaa katselemaan ♥

  Hymyilyttää myös tuo vaaniva kissalauma pöydän ympärillä. Meillä kun jotain tehdään, niin on yleensä kolme KOIRAA, jotka ympärillä tapittavat ja pyörivät jaloissa. Välillä kyllä sitten kissatkin, joita niitäkin on kolme, kun jotain erityisen kiinnostavaa tapahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika :) Ihme kyllä meidän kaksi koiraa eivät tilannetta hiffanneet, kyllä niitäkin yleensä kiinnostaa keittiöstä tulevat tuoksut :)

   Poista
 3. Suloisia tunnelmia :) Oma kotimme ja vaatekaappini olivat vaaleita ja vaaleanpunaisia, kun odotin tyttölasta. Vaikka olin unen perusteella ihan pojan kannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla... minulla on kyllä vahva tyttöolo, vielä kolme viikkoa rakenneultraan, jospa se siellä selviää :)

   Poista
 4. Lällynpinkkiä kevättä sinne! Lällyä pinkkiä pitää olla näin keväisin. Vaahtokarkkia, vaniljaa ja sitruunakiisseliä :)

  Mun piti jotain kovasti sanoa, mutta unohdin jo kun jäin hymyilemään kokin sukille, jotta pisteet sinne isännälle räsymaton kanssa mätsääville sukille!

  Hyvää odousaikaa, Anne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, enpäs itse huomannutkaan, niin on sävy sävyyn tosiaan :D Meillä on mustat sukat kielletty, kun kukaan ei jaksa etsiä niille pareja useista hieman-eri-sävyn mustista sukista...

   Poista
 5. Kaunista ja aivan ihanat värit tuossa teidän ruokailuryhmässä. :)

  VastaaPoista
 6. Kauniin keväistä, karkkivärit kunniaan. Energiankäyttöä yritetään seurata tarkasti, mutta aika pienellä kulutuksella olen selvinnyt, kiitos puuhellan, jolla pekästään kokkaan talvisaikaan, lämpenee tupa samalla. Kakkoshella toimii kaasulla, joten sekin on pienikulutuksinen. Ikivanha jääkaappi vie liikaa sähköä, se pitäisi vaihtaa uuteen. Puulämmitys pitää talon lämpimänä, tukena ovat sähköpatterit, että voi joskus olla pois kotoa, mutta niitä ei käytetä varsinaiseen lämmitykseen. Melkein kaikki lamput on vaihdettu ledeihin, vain muutama pienitehoinen kynttilähehkulamppu on käytössä esteettisistä syistä. Nyt aurinko lämmittää taloa jo päivisin niin ettei jokapäivä ole tarvinnut tehdä edes tulia uuneihin.

  VastaaPoista