maanantai 2. maaliskuuta 2015

Tapettilöytö, talvilomaa ja vauvahankintoja

Löysin joku aika sitten kirpparilta kolme rullaa vanhaa tapettia.  Mietin aikani, mihin sitä laittaisin, mutta sitten ajattelin, että tapetoidaan sillä tämä uuden portaikon alaosa - portaikon seinä jakautuu sopivasti kahtia tuolla vanhalla palkilla, jonka jätimme paikoilleen, kun purimme portaikon tilalle myöhemmin rakennettua komeroa. Alunperin talon portaikko oli juuri tässä ja juuri tällainen, portaat olivat sammalenvihreät - se väri olisi nyt sopinut yhteen tämän tapetin kanssa. Osa portaista on maalattu liitutaulumaalilla - poistin juuri jouluiset kuvat, pitäisi tuherrella jotain keväisempää tilalle.
 Lapsilla alkoi hiihtoloma ja ovat nyt alkuviikon isänsä luona. Mies lomailee (lue: tekee remppaa)sitten yksinään vasta parin viikon päästä  ja itse pidän pari päivää vapaata nyt loppuviikosta, että saan edes vähän olla lasten kanssa - olin jo loput lomapäiväni tältä kaudelta käyttänyt joulunpyhinä. Onneksi omat kollegani ovat etelä-Suomesta, niin minulla ei ole ongelma pitää lomia koulun loma-aikaan. Ja mikä ihaninta, ensi lukuvuoden olenkin sitten kotona koko ajan :)

Perjantaina vietimme ihanan kahdenkeskisen illan miehen kanssa, kävimme syömässä ulkona ja katsomassa leffan Fifty Shades of Grey :)

Lauantaina vein lapsukaiset rinteeseen, lasten iskäkin tuli mukaan - Kirpun toive oli, että äiti ja isä ovat molemmat katsomassa kun Kirppu laskee. Kirppu oli niin innoissaan. Isosisko mökötti, kun lasketteluaikaa oli vaan 1,5 tuntia tällä erää... mutta aika monta mäkeä siinä ehti laskemaan ja me aikuiset paleltumaan seistessämme koleassa tuulessa :) Molemmilta sujuu laskeminen jo niin hyvin, että voisi jättää nuo keskenäänkin laskemaan, niin ei tarvitse itse värjötellä tuolla rinteen reunalla.


Siinä ne menee, mun isot pikkuiset ♥Odottaville äideille tiedoksi, että Lastentarvike-liikkeestä saa ilmaiseksi tällaisen kivan Babyboxin. Kannattaa käydä täyttämässä omat tiedot osoitteessa Babybox.fi josta saa tulostettua kupongin, jolla pakkauksen saa noutaa lähimmästä Lastentarvikkeesta. Meidän tapauksessa lähin oli Kuopiossa, joten kävimme samalla yökylässä siskoni luona. Herkuteltiin ja saunottiin ja pelattiin Aliasta, lapsetkin oli mukana :) Oli tosi kivaa, pitäisi yökyläillä useammin, kiitos Sanna ja Mikko :)


Babyboxin sisältö vaihtelee liikkeittäin, meidän paketti oli tällainen - erilaisia mainoksia, Pampersin newborn-koon vaippoja pari kappaletta, Monipuolinen ravinto-kirjanen, body, kuolalappu ja ruokalappu sekä mySafety-avaimenperä, johon kuuluu 6 kk ilmainen avaimenpalautuspalvelu.


Tässä lempparini: pieni lyhythihainen body, Me&I- ruokalappu sekä vihreä kuolalappu, jonka voi sitoa lapsen kaulaan.
Tilasin myös kivan värikkäitä kankaita, kokeeksi ensin pieniä paloja. Niiden perusteella tilasin sitten  pari erilaista kangasta, josta ajattelin yrittää ommella vaunuverhon. Pikkupaloista saa vaikka vauvalle pipoja ja tumppuja. Paino sanalla yrittää... minulla on mummon vanha Singer-ompelukone, joka kaipaisi kipeästi huoltoa ja ompelutaitoni ovat muutenkin kehnot.... Mutta yrittänyttä ei laiteta ja Villiskin haluaa ommella muutaman trikoopipon, kun joulupukki toi hänelle kivoja kankaita lahjaksi. Harmi, että myös lähin ompelukonehuolto taitaa olla siellä Kuopiossa... pikkukaupungin iloja.


Lisäksi olen yrittänyt haalia huuto.netistä ja kirppareilta kestovaippoja. Paikallisilla kirppareilla niitä ei juuri näy - kaksi sisävaippaa ja kahdet villikset olen vain löytänyt. Kirpulla käytin kestoja, mutta ne on jo laitettu eteenpäin vuosia sitten, kun luulin, että minun lapsiluku oli täynnä.


Sekalaista seurakuntaa. On AIO-vaippaa, sisävaippaa, kuorivaippaa, täytettävää PUL-vaippaa, erilaisia imuja, harsoja, villahousua... katsotaan, mitkä näistä alkaa miellyttämään käytössä eniten.  Veikkaan, että nuo täytettävät Babyland-vaipat. Sisä + ulkovaippa tuntuu kauhean paksulta setiltä. Yövaippana varmaan käytetään noita sisävaippoja ja villiksiä sitten, niin hengittää paremmin eikä paksu pakettikaan niin haittaa :) Miehelle tämä kestoilu onkin ihan uusi juttu, mutta mukisematta se ajatuksen hyväksyi - säästyyhän siinä pitkä penni vaippakuluissa ja ennenkaikkea, roskan määrä ei lisäänny. Ja ihan näppärältä nuo kuulemma hänestäkin vaikuttaa :)
Mielellään otan vinkkejä vastaan myös hyväksikoetuista kestovaippamerkeistä ja muitakin vinkkejä kestoiluun - edellisestä kestoilukerrasta kun on aikaa jo niin kauan.

7 kommenttia:

 1. Huisi tapetti, tuli ihan 1970-luku mieleen. Kestoilusta en osaa sanoa mitään, jollain lapsellani niitä kokeilin, mutta siihen jäi :)

  VastaaPoista
 2. Tapetti sopii tuohon erinomaisesti, lämmittää tilaa. Lämpimät onnittelut vauvauutisista ja iloista odotusta!

  VastaaPoista
 3. Onnistuin kadottamaan jo kirjoittamani kommentin. No eikun uudestaan!

  Voisin laitella meillä käyttämättä jääneen ä-pakkauksessa tulleen kestovaipan sinne päin, kun meillä ei ollut käyttöä. Ja jos kohtuammeelle on tarvetta, niin täältä löytyy myös! Ollaan siirtymässä semmoiseen vanhanaikaiseen vannaan kun Roni alkaa olla jo vähän liian pulska tuohon kohtuammeeseen. On ollut näppärä kapistus!

  Ihanaa kevään jatkoa, täällä innolla odotellaan jo teidän pikkuista! :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ja minäkin sössin kommentin;). Siis meillä olisi saumuri, joka kyllä joutaisi lainaan. Ja ompas kummipoika taas venähtänyt!

  VastaaPoista