perjantai 5. kesäkuuta 2015

Terveisiä mehiläistarhalta!

Terveiset Pajulasta ja mehiläistarhaltamme! Ostimme uuden luomumehiläispesän, joka oli talveutettu kahdella farrar-laatikolla ja kotiutimme sen omaan kalustoomme eilen. Mekin käytämme puukalustoa. Jostain syystä en ole yhtään innostunut styrox-laatikoista...

Bongaattekos kuningattaren tästä alemmasta kuvasta?


Tarkistimme vanhan pesän emotilanteen, emo siis löytyi ja muninta oli hyvällä mallilla. Porukkaa odotettavissa lisääntyväksi siis lähiaikoina ihan reippaasti :)Kanelia otettiin mukaan, kun viimeksi havaittiin mustia muurahaisia pesässä. Kanelin pitäisi karkoittaa murkut. Myrkkyjä ei tietenkään voida käyttää tässä tapauksessa.


Uusi pesä pääsi uuteen kotiin ja sai katon niskaansa. Työniloa vaan nyt mettiäisille!


Ja työniloa vaan meillekin... haluaisin niin tämän saunan laittaa tänä kesänä kuntoon...


Navettaakin olisi kiva raivata, mutta siellä odottaa romahtanut sisäkatto ja aika vaaralliset työolot...


Ja tämä talo... tulispa lottovoitto, niin päästäis tätä laittamaan...


No jospa jonain päivänä vielä... Näen jo mielessäni tämän sisustettuna. Tupakeittiöön vain alakaapit, ja seinille nätit avohyllyt, joissa somia astioita esillä. Valkoista paneelia hirsien päälle, iso pirtinpöytä. Puuhella ehdottomasti. Pikkusaliin voitaisiin jättää hirttä sisäseinään näkyviin, samoin pikku kamariin alakertaan. Yläkerran kamarit tapetoisin kauniilla vaalealla vanhalla tapetilla, ehkä kukkakuvioisalle. Sisävessaa en huolisi, enkä vesijohtoja sisään muutenkaan. Sähköt tuonne uusittiin juuri maakaapeliksi, se on hyvä. Simppeli, vanhaa kunnioittaen tehty remontti olisi minun haaveissani. Ei mitään styroxeja, eikä finfoameja tai muitakaan muoveja, vaan eristeeksi hengittävää ekovillaa tai purua, hirsien tilkkeeksi pellavarivettä. Jospa tästä vielä asuttava talo tulisi. No kesäpaikka ainakin.


Kyllä minä niin viihtyisin näissä maisemissa...


*jatkaa haaveilua ja toivoo lottovoittoa*

4 kommenttia:

 1. Ihana talo ja komeat pörriäiset! Toivottavasti lottovoitto osuu vielä kohdalle

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana talo! Lottovoittoa täälläkin odotellaan...:)

  VastaaPoista
 3. Ihana miljöö, kyllä tuosta vielä talo tulee kun on selvästi hyvissä käsissä. Mukavia kotieläimiä nuo mehiläiset, niistä olisi paljon hyötyä kaikessa pölytyksessä ja hunajahan maistuu tietty.

  VastaaPoista
 4. Hei kiitos tuosta kanelivinkistä! Meillä on murkut löytäneet lumipalloheisin ja mietin juuri eilen, millä ne saisin karkoitettua myrkyttömästi. Menenkin tästä kohta sirottelemaan sinne kanelia! ;D

  VastaaPoista