keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Häämatkalla Roomassa

Terveisiä syksyisestä Roomasta, ikuisesta kaupungista! 


Kävimme muutaman päivän häämatkalla Aini-vauvan kanssa. Yövyimme pienessä hotellissa nimeltä Rome Garden, joka sijaitsi noin 3 km päässä ydinkeskustasta. Tärkeimmät nähtävyydet olivat noin 1,5-3 km säteellä, Vatikaaniin oli matkaa reilu 5 km.

Roomassa pystyy hyvin liikkumaan kävellen, kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat niin lähellä toisiaan. Nautimme hyvästä säästä ja rattaissa loistavasti nukkuneesta vauvasta ja kävelimme päivittäin reilu 20 km. Matka ei tuntunut pitkältä, kun välillä kävi huilaamassa kahvilassa, syömässä tai nauttimassa lasin viiniä. Ja maisemat olivat niin huikeita.Yllä Fontana di Trevi, kuuluisa suihkulähde, jonka restaurointi oli juuri valmistunut.


Piazza Navona alla.


Kaupungissa näkyi jo joulu, kaupoilla oli ihania jouluvaloja ja eräässä putiikissa myytiin ihastuttavia lasikoristeita, joita olisi tehnyt mieli hamstrata, mutta en uskaltanut, kun laukut olivat aika täynnä.Kaupunkia halkoo Tiber-joki.


Alla 1600-luvulta oleva Pietarinkirkko Vatikaanissa.


Pietarinkirkon aukiolla pystytettiin parhaillaan joulukuusta :)


Alla Pantheon-temppeli, parhaiten säilynyt antiikin Rooman aikainen rakennus.


Alla hotellimme ulkoapäin (keskimmäinen rakennus).


Huoneemme oli pieni, korkea, siisti ja ihan mukava :) Rakennus oli 1800-luvulta.
Iltakävelyllä ihailimme kauniisti valaistuja nähtävyyksiä.


Alla upea Colosseum.Raunioita oli joka puolella. Niitä oli mielenkiintoista ihmetellä...


Ja mikäs se Ainia näin ihmetyttää...


.. no tietysti upeat alppimaisemat koneen ikkunasta! :)Menomatkalla neiti otti nokoset penkillä, kone ei ollut aivan täysi ja saimme koko penkkirivin itsellemme :)


Reissu oli tosi onnistunut! Rooma on kiehtova, kompakti kaupunki, joka on helppo tutkia kävellen. Kartta mukaan ja kannattaa kävellä pääväylillä, joista on opasteet nähtävyyksille. Pikkukujilla on kiva kävellä, mutta siellä eksyy helposti :) Ajoimme myös kerran sightseeing-bussilla tunnin kiertoajelun, mutta enemmän tykkäsin kävellä, pääsi lähemmäksi nähtävyyksiä :)

Kaupunki oli turvallisen tuntuinen, kaikilla nähtävyyksillä oli sotilaita  ja poliiseja vartioimassa. Ainoa mitä kannattaa varoa, oli ruusuja tyrkyttäneet miehet... Työnsivät väkisin ruusukimpun käteen hokien "lahja, lahja" ja sitten seuraavaksi tuli pyyntö antaa rahaa, eikä mitään vaan hiluja, vaan paperirahaa.. Tosi ärsyttäviä oli, menin kerran lankaan, kunnes opin, että kannattaa nakata kukat vaikka maahan ennemmin kuin ottaa vastaan. Muut katukauppiaat eivät olleet  näin röyhkeitä, mutta nämä olivat tosi inhottavia.

Vauvan kanssa oli taas helppo matkustaa, italialaiset rakastavat vauvoja, ja keski-ikäiset miehetkin alkoivat lepertää Ainin nähdessään :) Hotellissakin Aini ihastutti - eräskin respassa työskennellyt nainen sanoi Ainia hiljaiseksi, kauniiksi ja onnelliseksi vauvaksi :) Vaikka kyllä se neiti siellä iltaisin aina pienet väsyraivarit vetikin, vaikka nukkui päivisin tosi hyvin päikkäreitä vaunussa.

Menomatkalla kävimme moikkaamassa työkavereita Espooon konttorilla ja tänään posti toi Ainille oman kirjeen, jossa oli ihana ylläri - siitä lisää seuraavassa postauksessa!2 kommenttia:

  1. Ihania kauniita kuvia ja ihastuttava tunnelma. Ja voi kuinka suloinen pieni tyttö teillä on <3

    VastaaPoista
  2. Lempparikaupunkejani:) Kiva nähdä sieltä kuvia

    VastaaPoista