maanantai 30. syyskuuta 2013

Sateen tauotessa...

Hankin vuosi sitten paikallisesta halpakaupasta Rellunkulmasta vihreän peltisen puutarhavajan. Vajaan kuuluu liukuovet, joita emme halunneet kuitenkaan laittaa. Vaja vetää sisäänsä hyvän määrän puuta.


Nyt tarvitsimme toisenkin vajan esimerkiksi ruohonleikkurille, siimaleikkurille, oksasilppurille ja pyörille, koska vanha autotalli valjastettiin nyt totaalisesti eläinsuojaksi. Vaja tuli jo jokunen aika sitten, mutta kun on ollut niin sateista, ei ole viitsinyt alkaa rakennushommiin... Sunnuntai-aamuna aloitettiin Murun kans kasaaminen, kun oli hetken satamatta.

Vaja on  melko simppeli koota (vaatii tosin kaksi henkilöä kasaamaan) ja vaikka alussa tuntui, ettei tästä voi tulla tukevaa, kun kantelin noita seinäelementtejä, niin kyllä siitä tuli oikein hyvä, siksi tilasin toisenkin. Vihreä väri ei ole luonnossa mitenkään räikeä. Vajan voi tietysti maalatakin. Heti jo mietinkin, että miltäs se mahtaisi näyttää kellertävänä, kermaisen vaaleana. Vihreillä ovilla. Voisi olla aika kiva niinkin. Vaja on myös kätevästi siirrettävissä, koska se on kevytrakenteinen. Ensi kesänä vois olla muuttumisleikin aika, ei enää tänä syksynä...


Vaja on tilattu paikallisesta halpakaupasta, Rellunkulmasta, josta löytää melkein kaikkea, myös paljon sisustusjuttuja tosi edullisesti. Rellunkulmalla on myös verkkokauppa, jota voin myös suositella oman kokemukseni perusteella. Sieltä löytyy niin sisustustavaraa, kuin rakennukseen, remontointiin, puutarhaan ym liittyvää. Useissa tuotteissa on maksuton kotiinkuljetus. Tein tilauksen vajasta  aamupäivästä ja vaja tuotiin ilmaiseksi pihaani jo parin tunnin päästä :) Maksuvaihtoehtojakin on laidasta laitaan.

Tässä linkki Rellunkulmaan: Työkaluista pihakalusteisiin - Rellunkulma.fi (mainoslinkki)

Sade ja kylmä sää meinasi kangistaa sormet, mutta koska lämmitimme samalla kanalassa/kanilassa kaminaa, sen päällä kiehui nopeasti myös pannullinen teevettä :)Villivarsalla oli sunnuntaina kisapäivä, joten vajanrakennus jäi viimeisteltäväksi toiseen kertaan.Hetki ennen verkkaa... sitten suojat Nasulta ja radalle :)

Kisat menivät todella hienosti ja erinomaisilla pisteillä C-merkin kouluradalla Villis ratsasti luokan voittajaksi :)


Palkinnoksi ruusukkeen lisäksi Villis sai vielä sankollisen hevosenhoitotarvikkeita :)

Lopuksi vielä sykeröiden purku Nasun harjasta...


 
 
Launtaina meillä oli  Me&I vaatekutsut, mutta vaikka varasin kaksikin kameraa valmiiksi, en muistanut ottaa yhtään kuvaa - voi harmi! Syysmallistossa kun oli kaikkea ihanaa... Laittelen kuvia sitten, kunhan vaatteet kotiutuu.
 
Sen jälkeen nautimme herkuista, kun kerkesin kerrankin leipomaan, sekä suht siististä kodista - ylellisyyttä loputtoman rempan keskellä...
 
 

Kuvia katsellessa huomaa tietysti myös loputtoman to-do-tehtävälistan, mutta leffahuoneen tunnelma alkaa olla jo aika kotoinen ja kutsuva... Välillä vähän liiankin kutsuva, kun pitäs jaksaa tehdä hommia...


Leffahuoneesta on sisäikkuna minun siniseen kammariini...  savupiipusta on pudoteltu rappaukset ja se ehkä pitää rapata uudelleen, tosin haluaisin vain, että se harjataan ja tarvittaessa korjataan entiset saumat... sen eteen haluaisin pienen kamiinan tai vaikka bioetanolitakan.

 

Sekasortoisen remppakodin pelastus: hämärä ja kynttilänvalo :)
 
Ja sitten jotain kamalaa... ei herkille lukijoille ;) Villiksen remontissa oleva huone. En jaksa ees selittää, mitä kaikkea tänne ollaan tekemässä... masentava lista  :D Kamat levällään, koska säilytystilat on purettu. Katto puoliksi valmit. Seinät puoliksi maalattu. Maali tosin vaihtunee vielä kerran, kun tuo liila sävy vaan ei jotenkin näytä kivalta.


Uuden  L-muotoisen väliseinän ja oviaukon valmistuttua, huoneen nurkkaan oikealle puolelle ovesta jää reilunkokoinen syvennys. Ensin meinasin siihen Villiksen 120 cm leveän sängyn, mutta sitten muistettiin, että seinällä kulkee vanhan keittiön vesiputket... Niiden poistaminen osoittautui hankalaksi ja Villis ihastui ajatuksesta, että hänen huoneeseen jää oma vesipiste. Voi sitten siellä pestä hampaat, kampailla ja vanhempana meikkailla ym. Eli teemme nurkkaukseen sellaisen pukeutumistilan peileineen, kampauspöytineen ja lavuaareineen. Lavuaari ja hana tulikin jo perjantaina ja tällä viikolla päästään rakentelemaan tasoa ja asentamaan niitä paikoilleen...

Huone ei ole oikeasti näin pimeä, vaan kuvattu hämärässä, jotta noista led-tähtitaivasvaloista saisi jonkin käsityksen. Ne on tosi kivat ja vievät minimaalisesti sähköä (led + valokuitu).

Toivottavasti aika antaa myöten tällä viikolla ja työn, kotitöiden, kokouksien ja harrastuksiin kuskaamisen lisäksi ehdittäis saamaan jotain aikaseksi ja olisi vähän nätimpää katseltavaa olis luvassa loppuviikolla :D

5 kommenttia:

 1. Hyvältähän tuo näyttää, tsemppiä rempan kanssa!

  Onnittelut villivarsalle, upea suoritus! ja upeat, komeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä, sitä kaivataan. Välillä tuntuu hieman toivottomalta, mutta sitten välillä, rempan harpatessa isoin askelin, tuntuu melkein joka kerta, kun olisi saanut uuden kodin :) Villis kiittää onnitteluista :)

   Poista
 2. Mukavan blogin löysin täältä!. Hyppään mukaan seuraamaan;) Mukavaa syksyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa :) Kivaa saada uusia lukijoita ja kommentteja on aina kiva kuulla :)

   Poista
 3. Kyllä teillä siellä hommaa piisaa, mutta paljonhan on jo tehtykin! Ihanaa, kun on paljon tilaa - tai kai siinä on puolensa ja puolensa :)

  Upean näköisiä nuo tytöt ratsastusasuissaan.

  VastaaPoista