torstai 19. syyskuuta 2013

Unelmien kylä-haaste
Sain haasteen myös Kartanonrouvalta :) Kiitokset!

Haasteessa vaaditut 11 asiaa itsestäni tuli jo edellisessä, joten skippaan sen. Kartanonrouva kehitti sen sijaan jotain uutta ja kivaa tähän lisäksi :)Unelmien kylä -haaste
Sinä saat tehdä oman unelmiesi kylän, ja kaikki on mahdollista. Vain mielikuvitus on rajana. Haasta kivoja kavereita, keksi halutessasi lisää kysymyksiä tai liitä vaikka kuvia. Unohda vasarat ja muut, nyt saat keksiä omasta päästäsi:An enchanted village under a full moon...ahhhhhh.
http://www.pinterest.com/pin/284852745150759025/
Mikä kyläsi nimeksi tulee?

Kylän nimi on Narnclaedra (joo myönnän, käytin fantasy village name-generaattoria :D).

 Tuleeko siitä pieni kyläpahanen, vaiko sittenkin suurensuuri kaupunki?

Pieni mutta eloisa kylä, jossain korkeammalla rinteellä. Kylän reunalta avautuu näkymä niityille ja nummille. Taustalla, melko lähellä, kohoaa korkeammat rinteet.  Kylän läpi kulkee kapea puro. Niittyjen takana siintää tiheä, syksyinen, hämärä metsä, jossa kasvaa valtaosin lehtipuita, tammia, saarnia ym. Merikin on melko lähellä metsän takana, tuuli tuo sen tuoksun. Metsä on kyläläisten mielestä lumottu paikka. Puun lehvät siivilöivät sinne kultaisen valon ja siellä on päivälläkin hieman hämärää.

Clearly an enchanted fairytale castle - in Scotland
Kuva Pinterest

Humisevatko rannoilla palmut vai tuivertaako hiuksia pohjoistuuli? Missä kylä sijaitsee?

Pohjoistuulet tuivertaa, mutta lämpökin hellii kesällä kyläläisiä. Kylä sijaitsee varmaan jossain Skotlannin ylämailla. Tai ehkä lähellä itäisessä Euroopassa lähellä Romaniaa...Little Autumn Things
Kuva Pinterest

Vallitseeko siellä ainainen kesä, vai millaisen sään sinne toivot?

Ei tietenkään ainaista kesää, jokainen vuodenaika on yhtä rakas. Neljä vuodenaikaa kuuluu minun unelmieni kylään. Talvikin, mutta se ei ole ihan kauhean pitkä...


✯ Golden Forest
Kuva Pinterest

 
Onko kaikilla tyylikkään yksinkertaiset ja modernit lasitalot vai sittenkin kaikilla vähän niin ja näin seisovat romanttiset mummonmökit? Vai jotain ihan muuta?
 
Pikkuisia mökkejä, sikinsokin, lähekkäin, hiekkatiet välissä, väreiltänsä kaikissa maanläheisissä väreissä, osa puusta, osa kivestä, osa itsepoltetuista tiilistä. Mökeissä on erimuotoisia ikkunoita, ulokkeita, parvekkeita, terasseja, torneja, lauta-aitoja ympärillä, paljon istutuksia, puita, pensaita ja kukkia  sekä kanoja, kissoja, koiria, lampaita,vuohia, poneja ym vapaana pihoilla.

 

Kuva Pinterest

Kuva Pinterest.

Rakentavatko hipit nuotiolauluin yhteishenkeä vai ovatko kaikki leikkaamassa nurmea viivottimen kera? Millaisia naapurisi ovat?

Kaikki tuntevat kaikki. Osa kyläläisistä on tietysti sosiaalisempia kuin toiset ja viihtyvät kylänraitilla ja torilla, kyläilevät ahkerasti, varsinkin naisväki ja osa taas viihtyy enemmän omissa oloissaan. Kyläyhteisö on kuitenkin kaikille turva. Omaa rauhaa saa niityillä kulkiessa ja jotkut viihtyvät myös lumotussa metsässä. Mitään sääntöjä rakennuksien ym suhteen ei ole, jokainen saa tehdä talostaan ja tontistaan oman näköisensä. Välillä järjestetään suuria juhlia, joihin osallistuu koko kylä.

Kuva Pinterest

Onko kylässä erikoisia putiikkeja, vai ovatko kaikki omavaraisia?

Omavaraisia lähinnä, mutta yksi sekatavarakauppa löytyy. Kerran viikossa on kyläläisten omat markkinat, jossa tavaraa vaihdetaan käsitöistä leivonnaisiin ja muihin tuotteisiin, viljelijät, käsityöläiset, esiintyvät taiteilijat, kaikki tarjoavat omaa osaamistaan ja hankkivat tarvitsemiaan asioita sitten muilta. Kyläläisillä on rahaa, mutta myös aika pitkälle kylä elää luontaistaloudessa.


Kuva Pinterest

Kuva Pinterest

Millaista elämää unelmien kylässäsi vietetään?
Hiljaista, rauhallista, hivenen yksinäistäkin maalaiselämää. Kylään osuu joskus kulkijoita ja retkeilijöitä, joita odotetaan innolla. Pieni yhteisö toimii omilla säännöillään. Kylän vanhimmat tekevät päätökset, mutta kaikkia kyläläisiä kuullaan. Kylässä on yleinen äänioikeus, joka alkaa siitä, kun lapsi osaa tahtonsa ilmaista. Jokaisella on yksi ääni ikään ja sukupuoleen tai varallisuuteen katsomatta. Ihmiset rakastavat kyläänsä, pitävät maanviljelystä ja puutarhanhoidosta, lemmikeistä ja lapsista sekä toisensa seurasta. Ne seikkailijatkin, jotka lähtevät etsimään uusia polkuja ja jännitystä, palaavat lopulta, ainakin vanhoilla päivillään takaisin rakkaaseen kylään.

Haastan ainakin:

Jovelan talopäiväkirja

Kulma 47

Kohti omavaraistaloutta


Kiitos Kartanonrouva, tämä oli tosi kiva haaste :)

 

7 kommenttia:

 1. Voi, kuinka kivoja ja kauniita juttuja keksit! Ihan tosissaan unelmien kylä :) Asuisin mielelläni. Ja mukavaa, että jaksoit jatkaa haastetta!

  VastaaPoista
 2. Ihana kylä :) Minullakin olisi sinulle haaste, ei tosin yhtä ihana kuin tämä...

  VastaaPoista
 3. Mihin ihanaan satumaiseen maailmaan eksyinkään<3
  Unelmien viikkoa sinulle:)
  terkuin SisustEllen

  VastaaPoista