perjantai 6. syyskuuta 2013

Syystouhuja

 
Niin hurahti syyskuun ensimmäinen viikko. Siihen mahtui kaikkea kivaa. Ilma oli niin kesäinen, että syksyn tulon huomasi vain luonnon muuttuvasta värikartasta ja valon väristä...
 

Poika sai ukilta "perintöilmakon"... kyllä sillä kelpaa maaliammuntaa harjoitella :)


Mökillä käydessämme teimme pienen souteluretken EliasLinella :)


Laivakoira jäi rannalle ruikuttamaan...


Mutta pääsihän se laivakoira sitten myös risteilylle, kun Villis hyppäsi airoihin :)
Kirppu lähti omalla veneellä perässä...Yhdet ratsastuskisatkin Villis kerkesi käväistä... tällä kertaa ei sijoitusta irronnut, mutta muuten oli kiva kisapäivä :)


Minä virittelin terassin kaunistukseksi jotain syksyistä...... ja Muru teki Villikselle hevosen :) Vai poniko lie.


Aika pullea on tämä poni, satulavyökään ei ylettänyt kiinni :D Puuheppa tehtiin vanhasta tynnyristä, purkulaudoista ja puun juurakosta moottorisahalla muotoilemalla. Päälle vähän ruskeaa spraymaalia (joka loppui kesken), häntään ja harjaan purettua sisalköyttä. Ja ei muuta kuin vanhat suitset suuhun ja satula selkään :)

Illan pimetessä on kiva katsella tunnelmavaloja... niitä pitäis viritellä vielä lisääkin...Mitäs muuta me tehtiin. Listoitettiin!Löydettiin kirpparilta tämä mielipiteitä jakava (hieno/kaamea) vanha lamppu. Minusta se on aika... noh.... ainakin näyttävä :D Pitkään sitä kattelin kirpparilla ja sitten Muru osti sen mulle ♥


Kyllä sen paikka on selvästi Vihervaaran ruokasalissa!


Muru rakenteli myös sokkelit paikalleen... ihanaa, kun ei kerry roskaa ja villakoiria kaappien alle.


Ja lattiakin tuli maalattua. Hei hei suopakuuraus, ei toiminut koira-kissa-lapsi-perheessä. Tai sit oli laiska kuuraaja :D


Vesiputkille rakennettiin kotelo. Maalataanko valkoiseksi vai petsataanko tummemmaksi? Niin ja keittiön seinät, ne muuttui sitruunan keltaiseksi. Hei hei punaiset seinät!


Ja sitten tää ovi. Sekin sai ylleen vihreän värikylvyn. Hei hei vanha petsattu ovi!


Eilen iski sitten sellainen pikainspis, sisähommat ei kiinnostanut, kun sää oli kuin morsian. Ehdotin murulle, että tehdään perunamaasta patio. Eli heippahei myös perunamaa! Ainakin siltä kohtaa. Muru kyllä kaipaili perunamaata, joten tehdään se sit ens kesänä toiseen kohtaan, saadaan uusia pottuja...


Muru mylläsi pellon ensin jyrsimellä. Alle pantiin vanha pressu ja kaiveltiin taas purkulautapinoa... Ilmaista ja hyvää materiaalia riittää :)


Tänään pannaan kansilaudat kiinni.


Onko nää silkkiunikoita? No jotain unikoita kuitenkin, kukkivat vielä niin ihanasti.


Ja mitäs nää oli? Oon unohtanut... mutta ens kesänä haluan näitä ehdottomasti, mun uus lempikukka. Miten nää mahtaa lisääntyä? Neuvokaapa joku!


Sellaista. Tänään tehdään vielä patiota, huomenna täällä on Takakonttikirppis, jossa olen mukana järjestämässä ja Muru saa tehdä löytöjä mun puolesta. Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ohhoh, ollaanpas siellä oltu aikaansaavia ja ahkeria! Itse olen tällä viikolla lähinnä suunnitellut erinäisten asioiden tekemistä, väsyttävien työpäivien jälkeen, sohvan pohjalta käsin...
  Tajusin kuvia katsoessa, että meidän maalaiskodin ladossa on tismalleen toi sama vihreä nojatuoli- ja sohvaryhmä kaipaamassa entisöijän hellää kosketusta ja uusia täytteitä. Pitänee varmaan pelastaa se talven alta vähän kuivempiin tiloihin kunnostusta odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ottaa talteen, ne on tosi hyvät istua ja makoillakin :) Selkänoja ja käsinojat just sopivan korkeat :)

   Poista
 2. Ihanat vaahteranlehtivalot, tuon taidan kopioida. Heppa on kerrassaan mainio. Teillä on pantu oikein hösseliksi syksyn kunniaksi, todella kodikkaan näköistä.

  VastaaPoista
 3. Valtavasti olette ehtineeet tekemään kaikkea!

  Symppis puuhevonen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ainakin persoonallinen. Nimekseen se sai Mona III :) Villiksen lempiponin mukaan.

   Poista
 4. Ekaa kertaa täällä kylässä :)
  Olette ollu reippaita! Heppa on kyllä hauska:) Ihanaa kun on syksy, niin saa viritellä kynttilöitä ja valoja.

  Mukavaa viikonlopun jatkoja sulle!

  VastaaPoista