torstai 15. elokuuta 2013

Kirjaston remontti ja mummolan aarteita

En malta odottaa enempää, vaan haluan nyt näyttää, miten kaunis minun eteisestäni ja  kirjastostani tulikaan ♥
 

Eteiseen pääsi Aino-mummin vanha lipasto. Sen koristeena on Mirjam-mummin vanha karahvi sekä talon välipohjasta löytynyt vanha vihreä puinen lipas. Ja Aino-mummin tekemä pitsiliina ♥


Eteinen on tällainen T-mallinen. T:n toisessa sakarassa on hyvä tila naulakolle ja jakkaralle. Jakkaralle on Aino-mummin peruja, kuului heidän pirttipöydänkalustoonsa silloin kun olin pieni. Räsymatto taas toisen mummin kutoma. Ja vanha ihanan vihreä naulakko on vanhempieni ostamalta vanhalta maatilalta.


Eteisestä näkyy suoraan kirjastohuoneeseen. Sieltä puuttuu vielä kattolistat ja osa jalkalistoista sekä ovilistat.


Eteisestä lähtee heti sisäänkäynnistä ovi yläkerran uuteen portaikkoon, seuraava ovi vie kellariin ja kolmas ovi jää heti tuohon vasemmalle kulman taa, siellä on wc.


Yläkerran portaikon ovessa on Irlannista tuotu varoitus :)


Kirjastohuone sai takaisin vanhat kalusteensa. Minä niin pidän niistä. Ja uutta valkoista puulattiaa ja ihanaa vihreää tapettia vasten ne näyttävätkin ihan "uusilta".


Tämä 40-luvun lamppukaunotar tuli meille siskon miehen vanhemmilta. Tämä on ihana aarre, todella kaunis ja sopii tähän huoneeseen ihan just eikä melkein. Kiitos Mikko & vanhemmat :)Walldesignin kortti seinällä muistuttaa, että aina on hyvä päivä jos niin päättää uskoa :)  Tai ainakin lähes aina. Vaikeudet on tehty voitettaviksi. Suru vaihtuu ajan myötä kauniiksi muistoiksi. Ja jokainen uusi aamu voi aloittaa uuden ihana seikkailun. Ja ne rakkaat ihmiset ympärillä, ne joka tapauksessa tekevät jokaisesta päivästä kauniin ♥


Näkymä ulko-ovesta (jonka vaihtamista pohdin, toisaalta haluaisin säilyttää vanhan, mutta se pitäisi maalata ja vaihtaa lukot).


Mietin vielä, haluanko luopua kolmiosaisen kirjahyllyn yhdestä osasta ja siirtää sen toiselle seinälle hieman syrjempään. Vanha tiikkiviiluinen hylly imaisee huomattavan paljon valoa huoneesta.


Joten ehkä tuo nurkassa oleva tuoli ja pöytä saa vielä vaihtaa paikkaa kirjahylly kanssa. Tapetti oli siis Pihlgren&Ritolan Persialaisella torilla, joka valitettavasti ainakin tämän värisenä on nyt jäänyt pois tuotannosta, onneksi ehdin hamstrata tarvittavan määrän.

Vitriiniin keräsin tällaisen "esi-isä-kokoelman" :D Melkein niinkuin Muumilaaksossa, meilläkin on esi-isät aina jossain kurkistelemassa...


Ylärivissä kuvia isoisovanhemmistani ja isovanhemmistani. Isoukin kello näyttää mennyttä aikaa ja mummin vanha katekismus on aikanaan tarkkaan luettu. Alarivissä mummolasta pelastettuja aarteita. Tärkein ja rakkain niistä on tuo pieni sokeriastia, joka on kuulunut isoisoäidilleni Edlalle.


Vanhaa Iittalan Kastehelmeä... olen luvannut tämän siskolleni, jos hän haluaa sen jossain vaiheessa, muistoksi mummista, kun hän ei ollut paikalla, kun näitä aarteita jaettiin. Niin kaunis tämäkin...


Ihana ohuen ohutta lasia oleva Iittalan malja, kuka tunnistaa mallin?

 
Alina ♥ Juho. Mirjam ♥ Armas. Elna ♥ Sune. Edla ♥ Otto.
 


Ja minä ♥ mun ihana kirjastoni. Kiitos murulle myös kaikesta siitä, missä olet mua tähän asti auttanut.


Vielä mummolan aarteita riittää kammariinkin.


Kerro kerro kuvastin... tuo ihana ja juuri tuohon niin hienosti sopiva peili tuli meille Kirpun kummeilta, kiitokset siitäkin :)

Remontti jatkuu vielä listoituksella, sitten hyppäämme seuraaviin kohteisiin. Niihin kuuluu ainakin molemmat lastenhuoneet, erinäistä viimeistelyä muissa huoneissa ja yläkerran aula.

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunista! Monenmoisia ihania aarteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kartanonrouva :) Ihana kun remppa valmistuu ja saa ne aarteet esiin omaksi ja toisten iloksi :)

   Poista
 2. VAU. Aivan ihana.Vintagee parhaimmillaan. Muuten, kuulutko sinäkin suomalaisenn vintagyhteisöön. Jos et, niin kannattaa käydä tutustumassa http://www.fintage.net ja ihanaan blokiin http://www.fintage.net/blogi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Minä viihdyn paremmin menneen ajan tunnelmassa kun nykyajan kertakäyttömaailmassa. En kuulu, mutta käynkin heti kurkkaamassa linkin, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 4. Wau, hyvältä näyttää!

  Tuo sininen tapetti on uskomattoman ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Samaa tapettia keltaisena tulee työhuoneeseen. Rakastan Kiurujen yön jokaista värivaihtoehtoa. Kun saisi punaistakin jonnekin, mutta ehkä kaksi huonetta kiuruja kuitenkin riittää :D

   Poista
 5. Tuo vanhan ruskean lipaston ja kukkatapetin yhdistelmä on erittäin onnistunut. Muutenkin näyttää hyvältä ja viihtyisältä. Kivasti käytetty retroa ja perintöesineitä :-)

  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla on semmoinen viha-rakkaus-suhde tuohon retrokirjahyllyyn. Se on käytännöllinen, mutta jotenkin liian massiivinen tiikinsävyisenä. Olen pähkäillyt sen tuunausvaihtoehtojakin. Rakastan noita 40-luvun ja vanhempia kalusteita, ja 50-luvun klassikoita, mutta 60-70-luku ei ole oikein minun mieleeni ja tuo kaluste on juuri sitä :)

   Poista