maanantai 12. elokuuta 2013

Muumimaailmassa

 
Tein lasten ja serkkuni ihastuttavan tyttösen Roosan kanssa yhden yön reissun Turkuun ja Naantaliin. Ekan päivän läträsimme Caribian kylpylässä, illalla vielä teimme pienen iltakävelun Posankan luo ja pelasimme mm minigolfia.






Sitten seuraavana aamuna, herkullisen Onni Oravan herkkuaamiaisen jälkeen, johon kuului jälkkärinä mm suklaaputous ja turkulaisittain "plätyi", suuntasimme Naantaliin ja Muumimaailmaan :)


 Sää oli aika ihana. Lämmintä, mutta tummat pilvet ja ukkonen jyrähteli. Pieni vesikuurokin saatiin niskaan, mutta se ei menoa haitannut. Kotimatkan satoikin sitten kaatamalla ja ukkosrintama jatkui Turusta Jyväskylään saakka.



Välillä haettiin evästä...





 Ihana teini oli minulle suuri apu ja juoksi aina viivana vilkkaan Roosan perässä :) Roosa kävi halailemassa sitten "kaitsijaansa" kaiken aikaa... :D





Aamujumppaa muumien kanssa...



...iiiihanaaa Nipsuu....


...ja Niiskuneiti... jokaista ehti Roosa halaamaan, tätä neitiä ei ujostuttanut pätkääkään :)


Uimakopilla...


Rantavedessä uiskenteli Drontti Edvard.


Minä huokailin maiseman kauneutta. Ihana meri ♥


Uimavehkeet meillä oli mukana, mutta uimarannalla majailikin joutsenperhe poikasineen, joten sinne ei uskallettu mennä. Lisäksi joku mainitsi sinilevästä...





Muumimamma anna hali... :)


Pikkumyy..

Näkyyköhän merellä laivoja...


Roosa löysi Niiskuneidin huoneesta suloisen prinsessasängyn :)

Muumipapan kirjoituspöydällä oli mielenkiintoinen vanha kirjoituskone... tai pojan sanoin "kato äiti miten iso ja painava näppis..." :D Sepä se...



Muumilaivallakin käytiin ajelemassa...












Onkohan Nuuskamuikkunen leirissään...?


Poika testaili riippumattoja...


 ... niissä on monta tapaa lekotella...


... kaikki tavat ei tosin näytä järin mukavilta... :D


Mutta sitten... lapset joutuivat vankilaan telkkien taa...


Äiti tuu pelastaa...


Onneksi sankari-veli riensi hätiin...


"Höh, ihan tyhmä vankila, kun mahtuu pakoon kaltereiden välistä näin helposti..."


Vankilapaon jälkeen päädyimme Noidan mökille. Ja oli siellä Noitatyttö Alisakin. Roosa yritti tartuttaa heihin kiltteyttä silittelemällä, Noita vähän pelkäsi Roosaa ja Roosan tartuttamaa kiltteyttä :)

Apua, labyrintissä vilahteli hattivatteja...



... ja eräässä pimeässä luolassa majaili yksinäinen Mörkö...





Tämä oli kolmas kertani Muumimaailmassa. Liekö jääneekin viimeiseksi, kun nuo omat lapset on jo niin isoja... Ehkä seuraavalla kerralla katsastamme Väskin seikkailusaaren :) Ja minä haluaisin yöpyä Naantalin vanhassa kaupungissa, jossa on tarjolla hurmaavia B&B paikkoja tai huoneita vuokralle ihanista vanhoista puutaloista. Ylipäänsä kun tuo vanha kaupunki on niin viehättävä ja kaunis ja tunnelmallinen.

Seuraavan reissun teenkin sitten murun kanssa kaksin ♥ siitä lisää sitten parin viikon päästä... Silläkin reissulla on melkoisen kauniit ja tunnelmalliset puitteet, tuskin malttaisin odottaa.

1 kommentti:

  1. Hieno kuvasarja!

    Olin itsekin ensimmäistä kertaa muumimaailmassa tänä kesänä kummipojan (3-v) kanssa. Haisuli pelotti häntä erityisesti, koska se on tuhma...

    VastaaPoista