maanantai 26. elokuuta 2013

Kosken kuohuja ja linnaromantiikkaa

Tehtiin murun kanssa viikonlopun "get away" Imatralle, kun minun pienemmät kullannuppuni olivat isänsä kanssa viikonloppureissussa.

Yövyimme Valtionhotellin jugend-minisviitissä. Sää oli ihana koko viikonlopun, kävelimme, istuimme terassilla, ihailimme Imatran koskea ja koskinäytöstä Nightwish-muusikin siivittämänä (joka jäi kyllä valtaosin kosken pauhun alle) ja nautimme kerrankin siitä, että saimme olla yhdessä tekemättä remppaa tai muutakaan. Siis olla vaan. Kahdestaan :)


 
Valitsimme menomatkalla maisemareitin, jolle sattui lossimatkakin :)
 Huone oli ylimmäisessä kerroksessa, siellä oli kolme pientä ikkunasyvennystä ja se oli sisustettu jugend-tyyliin.

Huone oli kokonaisuutena kaunis ja hienostunut, mutta kylpyhuone oli kyllä huoneen muuhun tyyliin verrattuna aika erikoinen (harmi, ettei tullut kuvaa), se oli nimittäin laventelinsininen, kauttaaltaan, myös allaskalusteet, pytty ja amme :) Ehkä hivenen olisi remonttia kaivannut myös. Muuten hotellin yleisilme oli siisti, kaunis ja historiallisen hienostunut - juuri niin kuin pitääkin.Innostuin Valtionhotellista luettuani Laila Hirvisaaren Imatra-sarjaa, jossa kuvataan myös paljon tätä Grand Hotel'ia :) Eikä ole muuten eka kerta, kun matkakohde valikoituu kirjan perusteella... näin kävi myös jokunen vuosi sitten Skotlannin kanssa, jonne lähdin Diana Gabaldonin Muukalainen-sarjan innoittamana :)Pakettiin kuului myös pieni kuohari ja linnasuklaa. Valtionhotelli on kyllä oiva kohde tällaiselle pienelle irtiotolle. Emme syöneet hotellissa vaan kävimme illallisella kaupungilla. Aamupala tarjoiltiin kuitenkin ihanassa Linnasalissa, joten pääsimme kurkistamaan sinnekin. Imatralla sattui olemaan Imatra-päiväkin, joten väkeä oli paljon liikenteessä ja mukava tunnelma, musiikkia ja muuta ohjelmaa :)


Yksi reissun kohokohdista oli tietysti koskinäytös.


Ja kyllä se aika hiljaiseksi vetikin. Mahtava voima on vedellä... Uskomattoman hienoa nähtävää ja koettavaa!
 


Vieläkin oon ihan fiiliksissä :) Mutta ettei totuus unohtuisi, remontti jatkui murun kanssa heti sunnuntaina, kun päästiin kotiin. Ja jatkuu... ja jatkuu...

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! Toivottavasti saadaan vielä nauttia auringosta ja lämmöstä!

1 kommentti:

  1. Ihana paikka, mahtavat kosket. Ja tosi upeen näköinen hotelli!
    Niin se remppa kuule jatkuu täälläkin...eikä loppua näy :D

    VastaaPoista