maanantai 18. marraskuuta 2013

Huonekaluihin liitumaisen himmeä pinta

Minulle tarjoutui tilaisuus tehdä blogiini liittyen yhteistyötä Tikkurilan kanssa ja pääsin kokeilemaan uutta Helmi Himmeä-sisustusmaalia. Sain sitä 2,7 litran purkin valitsemaani sävyä, joka oli tuollainen hieman harmaaseen vivahtava valkoinen. Ajattelin maalata sillä tytön remontissa olevan huoneen kaapin. Mutta ilokseni maalia riitti moneen muuhunkin projektiin :)
 
Tässä kaappi ennen käsittelyä. Pidin kyllä kaapista tummanakin, mutta kun huoneessa on monenväristä kalustetta, tämä ei tuntunut sopivan joukkoon. Siispä suti heilumaan!
 

Alla olevasta kuvasta näkyy maalin värikoodi. Netissä olevista värikartoista oli hieman haastavaa valita valkoista sävyä, mutta olin tyytyväinen tuohon valintaani. Ei liian kylmä, ei liian keltainen, vaan juuri sopiva. Kalkkimainen, liidun värinen. Maalipurkissa oli uusi muovikansi, joka oli helppo avata ja sulkea.


Tässä kaappi maalattuna kahteen kertaan. Helmi Himmeä on liitumaisen himmeää kuivuttuaan. Tästä johtuen on tärkeää, että sivellin on hyvälaatuinen. Maalia kannattaa levittää melko ohuesti ja parhaan tuloksen saa kokemukseni mukaan kolmella kerroksella. Liian paksulla kerroksella jää valumia pystyihin kalusteisiin. Toisaalta tasaista pintaa maalatessa, maali levittyi kauniisti, vaikka maalasi vähän runsaammalla maalilla.

Haluaisin vielä hieman hio kaapin kulmia, ottaa alkuperäistä tummaa sävyä näkyviin, jotta saisi kaapista vanhahtavan oloisen.Tässä yleisnäkymää vielä Villiksen huoneesta, lisää kuvia myöhemmin :) Kuinka ollakaan, eläimet on aina aitiopaikalla...Päätin käyttää maalia myös vanhaan männynväriseen nurkkakaappiin. Tässä kaappi yhteen kertaan maalattuna. Kuvasta käy hyvin ilmi maalin samettisen himmeä pinta. Harkitsin tämän jättämisen näin, mutta maalasin kuitenkin toiseen kertaan. Käsittelemättömään puuhun riitti hyvin kaksi maalikerrosta.Lisäksi maalasin pojan huoneen pöydän kannen sekä tammisen kirjahyllyn. 
Kiitokset siis Tikkurillalle tästä tilaisuudesta!
 
Helmi Himmeä oli kokemukseni mukaan erittäin riittoisaa. Maalia on vieläkin jäljellä ainakin hieman vajaa puoli sankkoa! Ja meillähän maalattavaa riittää!
 
Maalin parhaita puolia olivat kaunis ja liitumainen /samettinen himmeä pinta, jollaiseen olen aiemmin törmännyt vain kalkkimaaleissa. Helmi Himmeä kuivui nopeasti, mutta pystyllä pinnalla vaatii melko laadukkaan siveltimen, koska siveltimen jälki jää helposti näkyviin johtuen vesiohenteisesta maalista ja sen kalkkimaisesta olemuksesta. Tasaisella pinnalla tätä ongelmaa ei ole, koska maalia voi levittää runsaammin ja se tasoittuu kyllä tällöin kauniisti itsekin.
 
Helmi Himmeä kuivuu nopeasti. Ohjeen mukaan pölykuiva 1 h ja päälle maalattavissa 16 h. Itse maalasin kalusteet toiseen kertaan jo muutaman tunnin päästä.
 
Nyt minua himottaisi maalailla Helmi Himmeällä jotain harmaata...

7 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa. Minun pitäisi maalata yksi tuoli uudelleen, ja samettinen pinta olisi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Samalla tavalla himmeä pinta tuli myös kalkkimaalista, josta aiemmin postailin. Hinta tosin niissä on huomattavasti tyyriimpi. Himottaisi se harmaa Helmi Himmeä nyt...

   Poista
 2. Että mä rakastan noita vinoja kattoja. Onneksi meilläkin on tulossa sellainen, tai onhan se jo, mutta remontin keskele ei vielä voi muuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinokattoisissa kammareissa on tunnelmaa :) täytyypä piipahtaa vastavierailulle :)

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Etkö siis edes hionut pintoja aluksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin edellisen tuplakommentin. En hionut, laiska kun olen sen suhteen. Mutta maalin ohjeissa kyllä kehotetaan tekemään pohjatyöt kunnolla. Tartuntapohjamaalia voi myös käyttää. Mutta tämä maali kyllä tarttui hyvin noihin ilman hiomistakin, myös petsattuun puuhun.

   Poista