maanantai 25. marraskuuta 2013

Joulu hiipii huoneisiin...

Vihervaarassa on alkanut jouluvalmistelut. Kirjoittelen jouluisia juttuja myös tuonne toiseen blogiin nimeltä Vihervaaran Joulu.
 
Keittiöön tarttui kauppareissulta tällainen vihreä puu, nimeltänsä Pinea Silver Crest :) Se oli helakan vihreä, pehmeäneulainen ja tuoksui oikeasti havulta :) Tykkään. Ja kissakin tykkää. Siksi piti kiepaista männylle kaulasuojus ympärille, ettei uteliaat pikku tassut kahmi multia pitkin pöytää... on sitä näemmä näytetty käyvän taputtelemassa kankaan päältäkin...
 

Paistoin myös ekat joulutortut :) Kokeilin tehdä osan noihin tartalettivuokiin, jotka löytyivät sopivasti kirpparilta.  Voitaikina olisi varmaan toiminut paremmin kuin lehtitaikina, mutta osa pysyi kasassa silti. Mutta ei tullut kauheen kauniita... Loput tein enkelimallilla, jonka eka kertaa opettelin :)

Hillona käytin kauniin punaista itsekeitettyä luumuhilloa, joka oli - pakko kehua - tosi "makosaa", kuten Villis aina asian ilmaisee.




Testasin myös Rocky Roadeja, niistäkin tuli "makosia" :) Tiimarissa oli paljon leivonta/juhlatarvikkeita -70% joten sieltä löytyi nuo marianneraitaiset muffinivuokatkin :) Molemmat alpakka-astiat, sekä Rocky Roadien että kynttilöiden alla löytyivät myös samaisella kirpparireissulla. Sopii mainiosti joulupöytään :)



Ennen leipomisia me innostuttiin Murun kans siivoomaan kellari ja ruokavarasto. Kannettiin sinne yksi ylimääräinen hyllykin yläkerrasta. Nyt on siisti ruokavarasto ja lämpötila on täällä noin +10 ja pakkasella alempikin, joten jouluruokia säilötään myös täällä siltä osin kun ei jääkaappiin mahdu.


Säilytämme täällä ruokavarastossa kaikki säilykkeet, mehut, hillot sekä astiat, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä tai jotka eivät mahdu keittiön kaappeihin. Tosi kätevää :) Ruokavarasto on siis talon kellarikerroksessa.


Kanalaakin siivoiltiin lauantaina. Vietiin jo tunnelmaa tuomaan kaksi tallilyhtyä ja Eino-myrskyn maahan heittämiä havuja :)


Kovia ovat tytöt munimaan, lähes joka päivä on pesässä kolme munaa :)


Kanalassa kukkii ruusut... olen kantanut sinne suojaan ruukkukasvini, ruusut, muratit, hortensiat ja puksipuut. Siellä ne talven pärjää, kun muistaa kastella sillon tällön. Tai no kanat vapaana  ollessaan napsii lehdet ja nuput...


Ja Prisessa Lillifee vaan nautiskelee kissanpäivistä... tässä yksi lempipaikka, jonne osaa jo itse raivata tilaa joutavilta kukkapurkeilta... purkit vaan nurin, olennaisille asioille pitää raivata tila, eikös :)



Villis on alkanut jankuttaa, että Lillerilalleri kaipaa kaveria. Toinen yhtä villi tapaus tähän huusholliin?? really??

7 kommenttia:

  1. ihana tunnelma kuvissa!

    Kanat ovat niin symppiksiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ne on symppiksiä, jokainen oma persoonansa ja jokaisella omat metkunsa :)

      Poista
  2. Mukava tuollainen tilava ruokavarasto! :) Minulla on sinulle tunnustus blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kätevä, aiemmin toimi lähinnä romuvarastona, joten oon tosi iloinen kun saatiin siivottua :) Pitäs vielä vähän "sisustaa" :) Ja kiitos tunnustuksesta, käyn kurkkaamassa :)

      Poista
  3. Voi miten ihanan blogin löysinkään ♥

    Ruskea kana taitaa olla hy-line brown?
    Meidänkin kanaparvestamme löytyy kaksi sellaista :)

    VastaaPoista